Barcelona – hotelltips för rullstolsburna

Det händer ofta att vi får frågor om hotell som passar för dig som sitter i rullstol. För ett tag sedan gjorde jag ett inlägg där jag hade samlat tips på bra hotell som våra säljare har delat med sig av. Läs inlägget här.

Barcelona är en stad som ofta nämns när man frågar efter städer som passar med rullstol. Här delar två av våra säljare med sig av sina hotelltips där de har bokat in resenärer med rullstol och fått återkoppling på att allt fungerat perfekt.

Linda Jadinge i Piteå rekommenderar Evenia Rossello på Rosselino 191. Linda tyckte det var svårt att hitta hotell med dusch som även höll måttet för dörrar. Men det här hotellet har badkar vilket hennes resenär kunde fixa. Resenärerna var oerhört nöjda och hörde av sig till Linda efteråt och tackade för hjälpen. Allt hade gått smidigt och läget var perfekt nära Passeig de Gracia (Gaudis hus La Pedrera) och den stora gatan Diagonal Avenue. Hotellet har en lugn innergård och restaurang, L’Illa de Rosselló, som är riktigt bra och välbesökt. Serverar bl a en lunchmeny fr 12.50 euro.                                                               

Tony Clark i Örebro fick också leta ett tag innan han hittade Hotel Condes De Barcelona som är inhyst i två före detta palats som ligger intill varandra på Passaig de Gracia. Rummen är ordentligt tilltagna och ger plats att köra med rullstolen. Badrummet är uttalat handikappanpassat.  Läget är bra med närhet till shopping, museum, sevärdheter och restauranger. Ligger inte långt ifrån Plaza de Cataluña och Las Ramblas. Tony valde ett flyg till sina resenärer där han kunde boka sittplats i förväg så att man garanterat hamnar bredvid varandra.

Kontakta gärna Tony och Linda för mer information. Deras kontaktupgifter får du genom att klicka på deras namn.

One Response to Barcelona – hotelltips för rullstolsburna
  1. [...] Vi har tidigare skrivit om hotell som passar för rullstolsburna. Dels flera olika resmål samlade på e... blogg.resia.se/2012/11/28/paris-rullstolsvanliga-hotell

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.