Vilken ort ska jag välja på Teneriffa?

Teneriffa är den mest färgstarka ön av samtliga kanarieöar. Naturen är dramatisk med höga berg, vulkaner och vackra blommor. Här finns både storstäder och stränder i en härlig blandning. På Tenriffa finns Teide, som med sina 3.718 meter är Spaniens högsta berg. Från hela ön ser man den snötäckta toppen. Precis som på Gran Canaria brukar sydsidan vara en aning solsäkrare.

Även på Teneriffa finns flera olika orter att välja på beroende hur du vill ha din semester. Vi börjar i öster och går söderut för att sluta på nordvästra sidan. Vi har valt att skriva om de större orterna, det fins fler, mindre md några enstaka hotell.

Los Christianos
Det här är den stora orten, Playa de las Americas, ”lillebror”. Vill du ha närhet tll ett stort utbud av aktiviteter men ändå bo lugnt så väljer du Los Christianos. Var från början en fiskeby som behållit sin charm med den mysiga hamnen. Strandpromenaden är bred och leder hela vägen bort till Playa de las Americas. Här finns två sandstränder.

Playa de las Americas
Det här är den mest kända orten på Teneriffa. Här är utbudet enormt och förutom en lång och fin sandstrand hittar du mängder av butiker, restauranger och nöjesliv. Här finns ett Aqualand samt ett casino. Här trivs alla som vill ha et större utbud på semestern.

Playa de Fañabe
Är en sofistikerad ort med hög kvalité på hotell och restauranger. Strandpromenaden fortsätter från Los Christianos förbi Playa de las Americas och hit till Playa de Fañabe. Här ska du bo om du har högre krav på boende och ditt resmål men ändå vill ha närheten till ett stort utbud av nöjsliv och aktiviteter. Snyggt och fräscht brukar beskrivningen av Playa Fañabe vara.

Los Gigantes & Playa de Arena
Orterna är idag sammanbyggda på Teneriffas sydvästkust. Det dramatiska landskapet med 450 meter höga klippor som stupar ner i havet bidrar till Los Gigantes/Playa de Arenas charm, liksom den pittoreska småbåtshamnen nere vid vattnet. Därifrån kan du ge dig av på fisketurer eller beundra klipporna från havssidan. Ovanför hamnen ligger ett trivsamt område med restauranger, barer, butiker och byggnader i kanarisk stil. Här är det lugnt och skönt och som gjort för att koppla av. Orten är Teneriffas mest solsäkra.

Puerto de la Cruz
Har man en gång varit här så brukar man förälska sig i staden. Trots att det är Teneriffas äldsta turiststad så är den inte säskilt exploaterad. Genuint med en fin gammal stadskärna med kulerstensgator, fiskehamn och ett trevligt torg, Plaza Charco. Här finns mindre stränder men många väljer att bada i den vackra poolanläggningen, Lago Martiánez. Det här är oretn som vill ha ett stort utbud men som uppskatter den genuina känslan.

One Response to Vilken ort ska jag välja på Teneriffa?
  1. Inger Svara

    Teneriffatips

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.