Vilken ort ska jag välja på Gran Canaria?

Gran Canaria har många orter att välja på och det kanske inte alltid är så enkelt att veta vilken som passar just dig. Man har arbetat hårt för att ta bort profilen som partyön med grisfester. Istället har man satsat på hotell med en mer sofistikerad framtoning av högre standard.

Generellt kan man säga att orterna i de södra delarna är en aning solsäkrare än uppe i norr där huvudstaden Las Palmas ligger. Än mer solsäkert blir det på syd-västkusten vid Puerto Rico och Puerto de Mogán. Läs mer nedan om de olika karaktärsdragen för respektive ort. Vi börjar uppe i norr och går från öster till väster.

Las Palmas
En helt klart underskatttad stad som har många återvändande resenärer. här får du både strand och storstad i ett. Strandpromenaden är välskött och gyllengul. Här ligger restaurangerna tätt. Fantasisk shopping i både varuhus, shoppingcenter och mysiga promenadgator. Restaurangutbudet är stort, välj gärna en bortom turiststråken för att uppleva genuin kanarisk mat.

Bahia Feliz
Barnfamiljernas paradis! Här finns rymliga lägenheter men även bekvämt boende på hotell. Stort poolområde, Bamseklubb, all inclusive för den som önskar. Ett litet torg som är bilfritt med några restauranger att välja på.

San Agustin
San Agustin är ett av de ”äldre” resmålen på Gran Canaria. Väldigt välordnat med trevliga hotell dit stamgästerna återvänder år efter år. Här hittar du allt inom promenadavstånd. På Gloria Palace hittar du ett av Eurpas största spa där du kan passa på att unna dig en härlig behandling. Många av Gran canarais bästa restauranger ligger här.

Playa del Inglés
Den största charterorten på Gran Canaria. Här är utbudet stort och orten passar dig som vill ha en mer fartfylld semester. Sandstranden är både bred och långgrund och är utmärkt för ett härligt strandliv.

Maspalomas
Har mer eller mindre blivit ihopbyggt med Playa del Inglés  men har en ”lugnare” framtoning och passar även för dig som reser med som vill ha nära till aktiviteter. Nedanför staden breder den omtalade öknen ut sig ända ner till havet. Riktigt häftigt att vandra runt i!

Las Meloneras
Ett modernt resmål med fräscha hotell av hög standard. Här kan du koppla av på ett spa-hotell men även handla i en aning flottare butiker. Lång och fin strandpromenad med härlig strand.  Här hittar du även ett casino.

Arguineguin
En idyllisk liten by där hotellen ligger alldeles vid havet. Orten håller hög klass på både hotell och restaranger. Passar både för barnfamiljer eller dig som söker en lugnare semester.

Puerto Rico
En av de äldre orterna på Gran Canaria. Här kan du antingen välja att bo nere vid stranden eller uppe i bergen där du får en fin utsikt. Hotellen brukar ha bussar som går ner till centrum och stranden som ligger i en dalgång. Utbudet är relativt stort på både restauranger och butiker.

Puerto de Mogán
En charmig fiskeby där hotellen byggts på ett smakfullt sätt så att den genuina känslan fått bevarats. Strosa runt i gränderna som är bilfria och njut av tillvaron. Nere i hamen ligger båtarna tätt. Det här Gran Canarias mysigaste ort.  Stranden är långgrund men inte så bred. Batbåtar går härifrån till större stränder.

Boka charter till Gran Canaria

9 Responses to Vilken ort ska jag välja på Gran Canaria?
 1. Inger Svara

  San agustin är underbart. Men glöm inte åka upp till dom underbara bergen. Hyr en bil och åk när inte dom chartrade bussarna är där. gå på dom små barerna helt underbart.

  • Hallin Svara

   Inger:
   Det är många som gillar San Agustin. Har blivit en riktig ”svensk-favorit”! Vi kommer att skriva mer om utflykter i bergen! Bra tips där att försöka undvika bussarna!

 2. Gran Canaria Svara

  Min favorit är Puerto de Mogán!

 3. Jens Svara

  Jag skydde länge Kanarieöarna som pesten. Alldeles för många turister och alldeles för få spanjorer, var min bild.

  Men, så upptäckte jag Las Palmas! En lagom stor väldigt charmig stad, med betydligt fler spanjorer än turister! Dessutom med en alldeles fantastisk strand, las Canteras!

  Vi har några gånger åkt på upptäcktsfärd till de stora turistorterna men snabbt känt ”När går nästa bus hem?” Så min röst går till Las Palmas!

  • Hallin Svara

   Jens:
   Håller med dig. Las Palmas är verkligen underskattat. Tänkte skriva mer om det här i bloggen. Kanske du har några bra tips att dela med dig av?

   • Jens Svara

    Strandpromenaden längs las Canteras så klart. Dessutom har stranden på en lång sträcka ett rev en bit ut. Det fungerar som vågbrytare och ger perfekt bad innanför.

    De gamla delarna av staden, med en söt saluhall, en vacker katedral, ett litet museum om Christoffer Columbus (han stannade till här på sina rsor till Amerika) och en lång gågata med bra shopping.

    Shopping ja! Det finns flera stora gallerior med alla de stora kedjorna, dessutom mängder av småbutiker och givetvis Spaniens NK, El Corte Ingles.

    Massor av bra restauranger, dessutom ganska billigt, men undvik turistfällorna längs strandpromenaden. Här brukar vi äta grillad fisk och dricka lokalt vitt vin http://www.laolivarestaurante.com/.

    Till sist en personlig favorit, Jardin Botanico som ligger en halvtimme med buss från staden. Charmig, annorlunda och märkligt nog anlagd av en svensk, Eric Sventenius.

    • Hallin Svara

     Jens:
     UNDERBART! Jag bloggar vidare i mitt inlägg om Las Palms som kommer senare i veckan! TACK!

 4. [...] och det finns möjligheter till olika typer av semester – storstad, aktiv eller bara sola. Här ka... blogg.resia.se/2013/08/21/en-veckas-semester-i-vinter
 5. Inger Roempke Svara

  Har genom åren varit på flera av Gran Canarias orter. Den sista var på Las Palmas. Dit vill jag gärna tillbaka till. Där finns allt… som jag uppskattar.

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.