Formel 1

Dan Persson på Resia i Värnamo är en riktig Formel 1-fantast och har sett nära 20 lopp runtom i världen. Det är känslan av att stå mitt i en storstad och se de här kraftpaketen swischa förbi som gör en stor del av känslan. Den största upplevelsen är ändå ljudet. Har man inte varit på ett race så kan man inte föreställa sig hur det låter när en F1 a varvar ut på närmare 20.000 varv. Då knottrar sig huden på de flesta berättar Dan. Han påminner om att ta med hörselkåpor!


Dan i Red Bull-baren med Monacos kullar i bakgrunden.

Formel 1
Formel 1 körs vid 20 tillfällen per år runtom i världen. Under sommaren körs loppen i Europa, bl a i Bacelona, Valencia, Milano, Budapest och Monaco. Kalendern för 2012 är släppt och så fort varje bana är klara med sina upplägg så startar biljettförsäljningen på respektive banas officiella sajt. Vill du köpa biljetter på egen hand så rekommenderar Dan att man besöker den officiella sajten till den staden man planerar att åka till. Det finns många andra sajter som säljer biljetter men dessa brukar vara dyrare. 

Biljetter
Ska man sitta bra är det mitt emot depån som gäller. Då kikar man rakt ner i stallens utrymmen och ser hur de jobbar med bilarna och däcksbyten. Samtidigt har man startrakan framför sig och det ger ett bra tillfälle att studera och fotografera bilarna/förarna. De står nämligen uppställda ca en halvtimma före loppet start. Depåbiljetterna säljs ofta endast som weekendbiljett , vilket innebär fre-sön. Flyg och boende fixas efter önskemål. Kontakta mig gärna (klicka på namnet ovan för kontaktuppgifter) så hjälper jag till med  lämpligt flyg, hotell och biljetter.

I somras besökte jag Formel 1-loppet i Monaco. Här fungerar det bra med flyg till Nice och det är relativt enkelt att hitta prisvärda boenden. Tåget från Nice till Monaco tar ca 20 min enkel resa och försäljningen på tågstationen sker efter löpande bandprincipen.

Formel 1 i Monaco
Loppet körs på Monacos vanliga gator. Efter racet får man tillgång till motorbanan. Ett av stallen heter Red Bull Racing och givetvis flyttar stallet ut en bar och serverar Red Bull och Vodka till hugade race-fans efter loppet. När man har läskat sig med detta kan man gå vidare till ”Piscine” hamen där alla lyxbåtar ligger ankrade under loppet. Ägaren till ett av de andra Formel 1 stallen ”Force India” är ganska fömögen och har ett par lyxjakter liggande i hamnen. När loppet har avslutats tutar alla 1000-tals båtar och hyllar vinnaren som får bucklan från Prins Albert som sägs vara väldigt motorintresserad.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.