Resa till London – julmarknader & julshopping

Funderar du på en resa till London och behöver inspireras? Behöver du tips på Londons bästa julshopping? Metropolen London har länge varit en av favoritstäderna för weekendresor och detta år är inget undantag.

London i julskrud Fotograf: Dave Catchpole

Julshopping under ”Viktiga Fotgängare-dagen”
Den 10 december tar fotgängare över Oxford Street och den kända och trafikerade Londongatan stängs av för all trafik. Oxford Street kickar igång julen och julshoppingen med underhållning, evenemang, specialerbjudanden och längre öppentider i butikerna.

Denna så kallade ”fotgängardag” är känd som ”Very Important Pedestrian Day” och är ett återkommande julevenemang varje år. Under två dagar bjuds det på underhållning för hela familjen och de flesta stora butikerna, bl a Marks & Spencer, John Lewis och House of Fraser frontar med specialerbjudanden och kampanjer.

Oxford Street är en av Londons mest kända shoppinggator och om du funderar på en weekend till London så är Very Important Pedestrian Day (lördag 10 Dec – söndag 11 Dec) definitivt en helg att lägga på minnet. Hela West End lyser upp och kommer i julstämning denna helg. Butikerna längs Oxford Street och Londons två andra stora shoppinggator, Regent Street och Bond Street, väntar på att utforskas.

London i julskrud Fotograf: Dave Catchpole

Spektakulär julbelysning på Regent street och Bond street
Redan den 8 november kan du få uppleva Londons julpuls. Julbelysningen längs paradgatan Regent Street slås på och julen kan börja. I år utlovas också spektakulär julbelysning och kända artistframträdanden. Butikerna längs Regent Street bjuder på förstklassig shopping och juldekorerade skyltfönster. Den 18 november är det dags för paradgatan Bond Street att lysa upp och bjuda på magisk julbelysning och fest. För fler tips och events gå in på viewlondon.co.uk.

Bussar i ett juligt London Fotograf: Mike Knell

Julmarknad i London
Julsånger, mysig atmosfär och fantastiska juldekorationer hör liksom till bilden om London. Den traditionella tyskinspirerade julmarknaden vid Southbank Center i London bjuder på allt detta och lite till. Här kommer du kunna hitta julklappar med det där lilla extra. De 70 juldekorerade stugorna har det mesta till försäljning, allt ifrån keramikhantverk och bärstenar till handgjorda träleksaker.

Under tiden som du letar efter den perfekta julklappen, kan du njuta av tyska delikatesser som Bratwurst, rostade mandlar, ljuvlig glögg och annat gott. Julmarknaden öppnar fredagen den 18 november och pågår fram till lördagen den 24 december 2011.

Har du något tips på julshopping i London? Lämna gärna en kommentar eller gå in på vår Facebook sida ”Vi älskar London” och kommentera där!

Vinterbild i London
Julgran i London

Boka flyg och hotell till London

Boka flyg till London

Boka hotell i London

Boka weekend i London

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.