Kanarieöarna är månadens resmål

Julen 1957 landade det första charterplanet på Las Palmas flygplats. Det var svenskt och kom från Transair. Ombord satt 57 förväntansfulla resenärer. Det här var början till den enorma turismen som sedan dess har varit Kanarieöarnas absolut stösta inkomstkälla.

Populäriteten för Kanarieöarna har svängt genom åren. De nådde sin topp i slutet på 1990-talet då resenärerna började att planera om sina semestrar och ta en större andel på vintern och därför ges möjlighet att flyga längre bort. Kanarieöarna har dock alltid varit en ”trotjänare” i charterutbudet och är ett perfekt resmål med sina 5-6 timmars flygtid för en veckas semester med sol och bad under vår kalla årstid. En stor fördel är att charterarrangörerna tillsammans flyger från inte minde än 16 flygplaster i Sverige.

Under månaden så kommer vi dels att berätta mer om de olika orterna på respektive kanarieö. Det finns ett stort utbud och varje ort har sin identitet. Vi kommer också att berätta mer om varje ö och tipsa om utflykter att göra. Som vanligt har våra säljare hjälpt mig med sina bästa tips! Häng med!

5 Responses to Kanarieöarna är månadens resmål
 1. Sylvia Svara

  Låter intressant att få information om kanarieörna, alla har väl sina fina pärlor att rekomendera.

  • Hallin Svara

   Sylvia:
   Vad kul att du gillar temat! Har du någon pärla du vill rekommendera?

 2. Inger Svara

  På Gran Canaria tillbringade jag många somrar på just denna ö. Har varit där jag tror 23 gånger. Tyvärr blev jag väldigt sjuk sista gången jag var där. Hade bokat ett riktigt lyxhotell gubben och jag. Blev väldigt bra behandlad av personalen påde på sjukhuset och framförallt hotellpersonalen på sunvin hotel och spa. Jag vill så gärna göra om denna resa och kanske kan vi göra om resan till våren.

  Kram från Inger

  • Hallin Svara

   Inger:
   Oj, det var många gånger. Men Gran Canaria har mycket att erbjuda och ddet är många som återvänder flera gånger om. Själv gillar jag att ta en tur till Las Palmas! Inte vidare att bli sjuk men jag vet att de har bra sjukvård där. Hoppas det blir en ny resa snart!

 3. Ann-Louise Svara

  Ser fram emot att du skriver om Fuerteventura. Vi planerar en resa dit i mars och vi har svårt att bestämma oss för vart på ön vi ska bo.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.