Julmarknad – upplev tyska traditioner i Berlin

Julen är på ingång och åter är det dags för julmarknader, traditionellt adventsfirande och julpynt. Om du funderar på en weekendresa, behöver inspiration eller vill komma i julstämning, upplev då en magiskt julig stämning under en weekend i Berlin. Storstaden bjuder på traditionella julmarknader, stämningsfulla adventskonserter och massvis med events.

Julmarknaden vid slottet av Charlottenburg, Berlin

I november varje år öppnas portarna till minst sextio magiska julmarknader i och kring Berlin. Oftast arrangeras dessa på historiska torg och betydelsefulla platser med juldekorerade stånd, vacker belysning och traditionella slöjdverk. De tyska julmarknaderna sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet och oavsett vilken julmarknad man besöker kommer man alltid få uppleva en äkta och genuin julstämning. Fantastiska slöjdhantverk, mjuka pepparkakor (Lebkuchenherzen), rostade kastanjer och glögg är några av de traditionella inslag och delikatesser som du kan förvänta dig.

Julmarknaden vid slottet av Charlottenburg
Denna julmarknad är en av de mest kända i Berlin och inne i det vackra slottet visas utvalda julutställningar. Det pompösa slottsbygget och slottsparken är vackert upplysta undertiden. Vandra längs juldekorerade gator, ät nybakade Christstollen med russin och upplev en traditionell tysk julsaga.

Pågår: 24 november – 26 december 2018.

Jonglering och akrobater på torget Gendarmenmarkt
Denna sagolika julmarknad arrangeras på ett av Berlins vackraste torg. Här bjuds på shower av olika slag; allt från julkonserter till jonglörer och akrobater. I julbåsen visar guldsmeder och slöjdmakare upp sina finaste hantverk och du bör smaka på en kopp varm och ljuvlig glögg med nybakta Flammkuchen.

Pågår: 26 november – 31 december 2018.

Julmarknaden på Gendarmen Market, Berlin
Skridskoåkning på Potsdamer Platz
Julmarknaden på Potsdamer Platz arrangeras på Sonys enorma evenemangsarena som är cirka 4 000 kvadratmeter stor. Här kommer du kunna julhandla finurliga julklappar, njuta av tyska juldelikatesser och lyssna på vacker julmusik. Men framförallt så kommer du kunna åka skridskor utomhus – på en isbana som är 500 kvadratmeter lång!

Pågår: 2 november 2018 – 4 januari 2019.

20 meter hög julgran vid Kaiser Wilhelm – Gedächtniskirche
Vid Kaiser Wilhelm – Gedächtniskirche hittar du den juldekorerade 20 meter höga julgranen som årligen besöks av två miljoner julentusiaster. Här kan du handla traditionella tyska hantverk som nötknäppare, träfigurer och olika leksaker.

Pågår: december 2018.

Blogginlägget är uppdaterat av Resfeber i september 2017. 

Boka flyg och hotell till Berlin
Boka flyg till Berlin
Boka hotell i Berlin
Boka weekend till Berlin

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.