Ayers Rock

Ni har väl sett att det nu är riktigt billigt att åka till Australien. Läs här om våra specialpriser.

Australien är verkligen ett land som fascinerar. Det är så långt härifrån, naturen och faunan är helt olik vår. Det är verkligen ett fascinerande land med många sevärdheter. En av dessa är den magiska klippan, Ayers Rock eller Uluru som den egentligen heter. Vår säljare på Resia i Landskrona, Charlotte Rosengren (f.d. anställd) har varit där:

Ayers Rock är röd på dagen…

Berget är en sanstensmonolit som har funnits där sedan 600 miljoner år tillbaka i tiden. Det ligger mitt i Australien och den närmaste staden är Alice Springs som ligger 45 mil därifrån. Det går att flyga dit även från Sydney och Cairns. Utgångspunkt för att besöka Ayers Rock är ett Yulara, ett litet samhälle där det finns möjlighet att övernatta.

Stenen är alltid röd men under solnedgången lyser den extra stark. Det tar cirka 1 timma att ta sig upp. Det är riktigt brant så man bör vara i god kondition om man ska ge sig upp. Höjden på berget är 350 meter. På den första biten finns en kedja som man kan hålla sig i. Högst upp på toppen ligge ren gästbok fär man kan skriva sitt namn, Iwas here…! Bäst är att klättra upp på morgonen eller kvällen, mitt på dagen kan det bli riktigt hett.


..för att på kvällen lysa helt orange. Helt magiskt!

Stenen är helig för aboriginerna som anser att man inte får beträda den. Men det är helt tillåtet. Klättringsleden kan dock stängas om det är dåligt väder.

Det är en fantastisk naturupplevelse berättar Charlotte och hon tycker absolut att det är värt att resa diit även om det tra lite extra tid. Hör med din resesäljare om möjligheterna att lägga in ett stopp för att se Ayers Rock under din Autralien-resa. Man kan åka hit året runt men det är som varamast november-febrauari.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.