Tävla och vinn resan som inte finns!

Tillsammans med Expressen anordnar Resia en tävling där du får sätta samman din egna resa på max 10 dagar. Resan ska vara din, den ska vara helt unik och får inte finnas färdigpaketerad i någon resekatalog. Med max 350 ord ska du beskriva din drömresa. 1:a pris är ”din resa”, övriga pris är presentkort på Resia. Läs mer och tävla här.

Tävlingen är avslutad!

För att du ska få tips på hur du sätter samman din egna resa har jag frågat Resias producent, Lisa Persson, vad som är viktigt att tänka på när man sätter samman en resa.

Hur tänker du när du sätter ihop en resa?
Det allra första man gör är att identifiera målgruppen, vem ska åka på resan. Med det i tankarna så sätter jag samman hela resan. Jag försöker också hitta en prisbild som passar in i målgruppen. Det kan vara allt från prisvärt till extra bekvämt. Även perioden när resan ska gå är viktig att tänka på. Är det rätt säsong på resmålet när vi planerar in resan? Jag måste också tänka att resan är kommersiell, att det är en resa som vi kan sälja och som efterfrågas.

Vad är det viktigaste att tänka på?
Det allra viktigaste är logistiken. Det får inte bli för långa transportsträckor med onödiga stopp. Resan ska flyta på och kännas bekväm för resenären.

Hur vet du vad kunden vill ha?
Hos oss är det säljarna och försäljningsavdelningen som styr och har koll på vad som efterfrågas. Jag i min tur måste hela tiden hålla mig uppdaterad på  ”vad det pratas om” och vilka trender som råder. Jag läser mycket resmagasin, tittar på resprogram på TV:n och läser även en del resbloggar och ressajter.

Vilken är den roligaste resan du satt samman?
Det måste vara vår mat- kultur- och träningsresa med Paolo Roberto som avgår i slutet av april. Jag har själv varit i Neapel och gjort den här resan och det var en fantastisk upplevelse att få träffa Paolos fastrar och laga mat tillsammans. Även morgonpassen kl. 7 då Paolo fick igång oss ordentligt var härliga. Resan kommer inom kort att börja säljas hos Resia.

Har du några tips att ge till de som ska sätta samman sin egna resa?
– Tänk på målgruppen
– Rätt säsong på resmålet
– Tänk på logistiken, många mellanlandningar och väntan på flygplatser är inte kul!
– Resmålen får inte vara alltför smala, det måste finna sen målgrupp som kan genomföra resan.

Vi tackar Lisa för tipsen och säger lycka till. Svaret måste vara oss tillhanda senast 18 november 2011.

3 Responses to Tävla och vinn resan som inte finns!
 1. maria grönlund Svara

  En resa till scotland att resa runt och bo på slott,med frukostar, middagar ,att få känna sig som en kunglighet ,och avnjuta den vackra naturen i scotland ,det skulle vara en dröm ,och resan skulle vara på våren eller sommaren ,det skulle Passa alla åldrar ,för vem skulle inte vilja leva som en kunglighet ,för ett par dagar

  • Hallin Svara

   Maria Grönlund:
   Jaa, Skottland är härligt. Skynda dig att skicka in ditt förslag så kan du vinna resan dit!

 2. [...] ett tag sedan utlyste vi en tävling tillsammans med Expressen där man själv skulle komponera sin resa... blogg.resia.se/2011/12/15/vinnare-i-tavlingen-resan-som-inte-finns

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.