Nyheter i Grekland sommaren 2012

Tack Apollo för att ni har så otroligt många härliga grekiska öar i ert program. Det passar en Greklandsälskare som jag! Inför sommaren 2012 så presenteras ytterligare tre nya öar samt ett genuint och mindre resmål på Kreta.

Alonissos
Ligger intill ”Mamma Mia-öarna” Skiathos och Skopelos i ögruppen Sporaderna. Det sägs att ön har Greklands klaraste vatten då Greklands enda marina nationalpark ligger här. Ön är oexploaterad och boendet är i mindre familjeägda pensionat. Härifrån kan du enkelt åka båt till grannöarna ellr till öns fina stränder.


Vackra Chalki. Här kan du bo precis intill havet och ha en egen badstege! bild lånad från panoramio.com

Chalki
Lilla ön Chalki har bara 300 invånare. Den tillhör ögruppen Tolvöarna och ligger alldeles utanför Rhodos västkust. Här är det lugnt och stilla. Vackra hus i en pittoresk by med en liten hamnpromenad. Här hyr man hus, som ligger runt hamnen, av någon av öborna. flera av husen har badstegar som går rätt ut i det kristallklara vattnet. Två stränder ligger i närheten medan andra stränder nås med taxibåt.


Milos med sina vita klippformationer och många sandtsränder är en härlig ö. Bild lånad från milos-island.gr.

Milos
Efter mina båtluffningar i Kykladerna har Milos länge stått på önskelistan. Med sina mer än 70 stränder är Milos en av de öar med de finaste stränderna i Grekland. Mjölkvita klippor i annorlunda formationer står i en fin kontrast till det turkosblå havet. På vissa delar ser ön ut som ett månlandskap. Ön är relativt stor och har 5.000 invånare. Även här bor du på miondre familjeägda pensionat. Ön passar fint att kombinera med grannöarna Naxos, Paros och Santorini.

Plakias – Kreta
Plakias är ett populärt utflyktsmål för Kretaresenärer. Nu kan Apollo erbjuda boende på denna lilla pärla som lockar med en genuin grekisk känsla. Prevellistranden som ligger vackert inramad av vajande palmer är en av alla stränder som ligger i närheten. Två av hotellen erbjuder halvpension som äts på en av de mysiga tavernorna på strandpromenaden.

Plakias går att boka nu. Övriga resmål fr om den 17 november.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.