Kryssning på Nilen

1937 utkom Agatha Christies bok Döden på Nilen ut. Boken har filmatiserats två gånger. Trots att boken är en deckare och Hercule Poirot får lösa mordgåtor är miljön fantastisk. Att kryssa på Nilen och sakta glida fram bland folklivet kring floden och få uppleva alla omtalade sevärdheter låter som en dröm och är förmodligen en av de största reseupplevelserna du kan uppnå.


Glid fram på Nilen ombord på ett kryssningsfartyg och upplev mycket på vägen.

Just nu erbjuder Temaresor 1000:- rabatt på sina Nilenkryssningar, Isis Faraoernas Egypten och den mer omfattande kryssningen Osiris – från Assuan till Kairo.


Under kryssningen får du även uppleva det vardagliga livet längs Nilen. 

Flyget går till Hurghada där det finns möjlighet att förlänga sin kryssning med en veckas sol och bad och kanske även kan passa på att besöka Kairo. Med buss tar du dig till Luxor där kryssningen startar. I sakta mak rör du dig uppåt mot Abu Simbel. Längs vägen gör kryssningsfartyget stopp och du får se storslagna sevärdheter som Assuan, Abu Simbel och Konungarnas dal. De flesta av utflykterna ingår i resans pris medan några får man köpa till. Helpension ingår under hela kryssningen.

Prisex. Isis Faraoernas Egypten från Stockholm 10/1, 1 vecka inkl. rabatt 8.478:-.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.