Utflykt från Bangkok – Rose Garden

Ungefär tre mil väster om Bangkok hittar du den vackra parken Rose Garden. Förutom alla vackra blommor att njuta av så visar de även upp vad thailändsk kultur har att erbjuda.


Ta en utflykt till vackra Rose Garden.

I parken jobbar 550 personer som alla med en stor värme visar upp olika traditioner. Här kan du se thailändsk dans, thaiboxning, flätning av korgar, hur man gör frukt- och grönsaksskulpturer, thailänds matlagning, hur man tillverkar tyger, hur elefanterna arbetar i Thailand och mycket, mycket mer. Parken har öppet mellan 06-18 dagligen.


I Rose Garden kan du bl a se traditionell thailändsk dans.

Inte så långt från Rose Garden ligger Damnoen Saduak Flytande marknad. Marknaden uppvisar hur marknaderna kunde se ut förr i tiden. Varje morgon anländer hundratals båtar med sina varor. I båtarna sitter oftast kvinnor med sina karaktäristiska stråhattar. Här säljs frukt och grönsaker, souvenirer, färdiglagade nudlar. Här kan du hoppa på en båt och vara mitt i marknaden.


Besök en ”äkta” flytande marknad på Damnoen Saduak floating market.

På Resia säljer vi utflykter där även ett besök på ett av de äldsta templet i Thailand, Phra Pathom Chedi. Templet är också ett av de största och den kupolformade byggnaden  är en av de mest respekterade i Thailand.


På utflykten besöker du även Phra Pathom Chedi som är ett av Thailand största tempel.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.