Fredrik rapporterar från Playitas på Fuerteventura – del 2

Fredrik Koch i Ljungby är på semester med Apollo på Playitas på Fuerteventura. Playitas är en komplett anläggning för alla sorters aktiviteter. Sist vi hörde från Fredrik så hade de mest tagit det lugnt men nu har de provat på flera av aktiviterna och Fredrik har tävlat!!!

Hej igen!
Nu har det gått några dagar så det är väl läge för en rapport igen från Playitas / Fuerteventura. Precis som jag trodde blev det svårt att ligga stilla dagarna i ända. Det har dock varit så varmt att gympa-/fyspass på eftermiddagen har varit ”out of question” för vår del. Fast det finns många som kör på för fullt i gassande solsken. Pust, jag blir snurrig bara jag ser dem…

Så förmiddagarna har varit vår aktiva stund. En dag ”besteg” vi berget bakom Aparthotel Playitas (där vi bor). En timma och tjugo minuter tog det (upp & ner) och på toppen var det en vidunderlig utsikt över hav & ö! Vi har även promenerat till grannbyn Las Playas. Där hände det inte så mycket…Vi har provat ett Zumbapass – där gällde det verkligen att ha koll på alla kroppsdelar! Idag körde vi ett Kara-T-Robicspass – väldigt roligt med en urduktig instruktör (jag kände igen honom från Apollo/Playitas katalogen!). Jag och Elias har varit på gymmet, välutrustat och med tre instruktörer som står till tjänst. Första gången ”gled” vi in i flip-flops men blev vänligt ombedda att ha riktiga skor på oss 🙂


Full kontroll på Kara-T-Robicspasset.

Och sen har jag tävlat! Playitas Aquatlon = 200m simning (i OS-poolen) direkt följt av 3.2 km löpning (i 32gr värme!). Av femton deltagare kom jag trea med tiden 19.41. Inte supersnabbt men det var sååå varmt. Är det någon som läser detta som ska hit och deltar – maila mig, jag vill veta tiden!


Tävlingstagen! Från simningen på väg till löpningen.

På eftermiddagarna har vi levt underbart poolliv! Över stora delar av området kring poolen finns tak av tunn säckväv. Väldigt skönt att ligga under när man fått nog av solen.

Snart är det dags att resa hem till (som det verkar) ett höstlikt Sverige. Vi har haft en superskön vecka och jag kan verkligen rekommendera Playitas som resmål! Jag tror dock att man ska vara mer än en gnutta intresserad av att röra på sig och samtidigt inte ha krav på ”fartiga” omgivningar (läs: shopping, restauranger, barhäng…).


Poolen är härlig men ett dopp i havet är inte dumt!

Nähä, havet pockar på uppmärksamhet, jag måste i!!

Ha det bra allihopa
Fredrik / Resia Ljungby

3 Responses to Fredrik rapporterar från Playitas på Fuerteventura – del 2
  1. [...] Las Playitas Det är här Apollos flaggskepp Playitas ligger. Det är hotellet för dig som vill ha en a... blogg.resia.se/2011/11/10/for-vem-passar-fuerteventura
  2. [...] Playitas är en komplett anläggning dit Fredrik Koch på Ljungby reste till i höstas. Läs mer här. A... blogg.resia.se/2011/12/28/sommarens-charter
  3. [...] Kanske ni följer Superstar Celeb i 3:an på lördagarna? Serien spelas in på Apollos fina träningsanl... blogg.resia.se/2012/09/15/superstar-celeb-pa-playitas

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.