Anna och Emila på Kreta – del 2

Dagboken från våra Facebookvinnare Anna och Emilia fortsätter: De bor på Sirios Village i Kato Daratso på Kreta.

Dag 4 och 5
Det är morgon och vi sitter inne i lobbyn. Vädret verkar bli lite sämre idag. Mycket moln på himmelen och ingen sol hittills. Därför tänkte vi passa på att berätta lite om gårdagen!


Elafonissi är Kretas Maldiverna. Kritvita stränder och klart och fint vatten!

Vi var uppe extra tidigt då vi bokat in en utflykt till Elafonissi, som vi hade hört var Kretas finaste strand och även en av Europas vackraste stränder. Vi funderade länge på om vi verkligen skulle åka den 2-timmars långa bussresan dit, men då vädret såg bättre ut där än här bestämde vi oss för att åka. På vägen dit stannade vi även till vid Agia Sofia. Det är en cool grotta i berget men vägen upp dit var lång vilket sitter kvar i benen idag!


Härligt strandliv på ELafonissi!

När vi väl kom fram till Elafonissi förstod vi direkt att vi hade gjort rätt val! Det var den finaste stranden vi någonsin sett och för alla som åker till Kreta är ett besök på Elafonissi ett måste! Vädret var perfekt och vattnet klarblått och varmt! Solstolarna vi betalade för användes inte mycket då vi mest gick omkring och utforskade den vackra miljön med kameran i högsta hugg. Elafonissi är verkligen Kretas Maldiverna och vi är superglada att vi åkte dit!

Idag har vi bara tagit det lugnt vid poolen. Vi har ätit på hotellet och provat hotellbaren.


Skönt att bara ta det lugnt vid poolen. Vi fick mycket sol igår!

Dag 6
Efter en molnig och sval förmiddag vid poolen klarnade det upp och blev superfint till eftermiddagen som vi då kunde spendera med att njuta i solskenet vid poolområdet, superskönt! Efter att senare ätit en god middag på hotellets restaurang blev det en tur in till Chania! En liten rolig tradition här på hotellet har blivit middagsbilden, som en tysk man som är här med sin fru alltid ställer upp och tar. Vi har inte frågat eller så utan han bara kom fram och har fortsatt göra detta. Han är lite oteknisk men har börjat lära sig hur kameran funkar nu och det är alltid kul att få en bild från middagen!


Dagens middagsbild!

Vi tog bussen till Chania vilket är väldigt enkelt och smidigt. Vi gick runt i massa affärer och shoppade! Det finns i alla olika prisklasser och vi kom hem med kassar av parfym, smycken, väskor etc. Just väskaffärer finns det mängder av och vi rekommenderar absolut att ta en titt i dem då det finns mycket bra och prisvärda väskor. Även parfym finns i små söta och billiga flaskor.


Mycket shopping blev det i Chania.

Dag 7 och 8
Vi sitter just nu i lobbyn i väntan på transferbussen och skriver vårt sista inlägg och tänkte sammanfatta våra två sista dagar här på Kreta. Vi kanske hade önskat oss lite mer sol men vi har haft det riktigt bra. Idag blev det klarblå himmel och vi kunde bada vid poolen innan bussen kom och tog oss till flygplatsen.


Här brukar vi sitta med datorn och skriva och ladda upp bilder.

Vi läste innan vi skulle hit att folk hade kommenterat att det fanns mycket småkryp i rummen och lobbyn, men det är inget vi har märkt av. En annan sak är att temperaturen i poolerna, som annars är fina och fräscha, är en aning låg. Havet är dock underbart skönt!  En tredje sak vi vill påpeka är att kyparna är väldigt trevliga och sociala. Sammanfattningsvis har det varit en rolig resa och vi har fått ta del av massa sol, bad och shopping!

Vi tackar Anna och Emilia för att de delat med sig av sin resa och fina bilder!

Boka resa till Kreta

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.