Anna och Emilia på Kreta – del 1

Ni kanske minns vår vinnare i fototävlingen vi hade på Facebook? Anna berättade då att hon längtar till Los Angeles men i väntan på studenten så bokade hon och hennes kompis Emilia, som tog bilden, in sig på en resa til Kreta.

De reste med Solresor till Kato Daratso som bara ligger 4 km väster om Chania och bodde på Sirios Village.


Anna på väg ombord på flyget!

Anna och Emilia berättar:
Dag 1
Nu är jag och Emilia framme på Kreta. Dagen har varit lång då vi vaknade runt femtiden imorse för att bege oss till flygplatsen. Kl. 14, grekisk tid landade vi i Chania och möttes av en något molnig himmel. Temperaturen är dock omkring 25 grader, så lite skillnad från kalla Sverige.

Hotellet som vi bor på heter Sirios village och hittills verkar allt toppen! Superfina pooler men lite kallt i vattnet, iallafall enligt Emilia ; )

Dag 2
Idag har vi varit på Sunset beach och Iguana beach. Två mycket fina stränder nära varandra men Sunset beach föll oss mest i smaken så vi tillbringade den mesta av tiden där. Sunset beach är beläget i en vik så ju längre in man gick, desto mindre vågor. Det var lite blåsigt men det fläktade precis lagom mycket på stranden. Temperaturen var omkring 25 grader även idag och vattnet var varmt.


Emila vid klipporna på stranden Sunset Beach

På kvällen åkte vi in till Chania för att kolla läget lite. Det fanns massa små mysiga affärer och vi fick med oss en och annan påse hem med allt från billiga smycken till parfym till något klädesplagg! En mycket bra dag!

Dag 3
Även idag har vi varit på stranden Sunset beach. Mycket sol och bad! Vi unnade oss också solstolar vilket var rätt mycket bekvämare än att ligga på handdukarna, som vi gjorde dagen innan. Emilia köpte även en halvtimmes massage, skönt men lite våldsamt emellanåt. Dagens lärdom: Man borde kolla hur de gör innan man köper en massage. På kvällen åt vi middag på hotellets restaurang. Maten är mycket god och de har ett varierat utbud. Kyparna är väldigt pratglada och nyfikna och har bjudit oss på vin två kvällar i rad. Hmm…


Lyxigt med solstolar!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.