Bästa packningstipsen för kryssning!

Kryssning är en av de mest prisvärda resor man kan åka på. För mindre än 1000:- natten har ni både ”rum”, måltider, aktiviteter och underhållning. Dessutom får man se väldigt mycket under kryssningens gång! Jämför det med vad ett vanligt hotellrum kostar! Här kan du läsa mer om kryssningen till Karibien från 5.934:- för sju nätter. Jag har tidigare skrivit om alla aktiviteter och annat som ingår i en kryssning.  Läs mer här.

Jag hade ju en del att fundera på när det gäller packning. Här kan du läsa vad jag packade ner och här om hur det funkade!

Ute på våra resbyråer finns en hel del kryssningsproffs som här delar med sig av sina bästa packningstips för kryssningen:
– Stryk inte kläderna hemma utan lämna de till stewarden när du kommer till hytten. En skjorta brukar kosta 1.5 usd att få struken. Passa också på att kemtvätta kostymen innan du åker hem. Cirka halva priset mot hemma!
– Gåvänliga skor för promenader både ombord och på land.
– Packa ned bra kombinationsmöjligheter. T ex en blus som kan användas till vardag med shorts och till kvällen med kjol.
– Var inte orolig om du glömt något. Allt (och lite till) finns på båten!
– Packa badkläder i handbagaget. Det kan dröja en stund innan du får din väska till hytten och det kan vara skönt att ta sig ett dopp i poolen när man kommit ombord.
– Kontrollera innan du reser vad man får ta med sig. På många fartyg är det t ex inte tillåtet att ta med resestrykjärn och hårfön.
Tänk också på att ha ett rejält handbagage med dig då det ofta ska rymma en del eftersom man lämnar sin stora väska kvällen för ankomst.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.