Stadsdelar i Bangkok

Vi har tidigare skrivit om att Bangkok är ett exotiskt men underbart kaos. Det är en stad som är under stor uppbyggnad och växer hela tiden med höga hus och glittrande fasader. Bangkok har över 10 miljoner invånare och ökar stadigt i takt med att skyskraporna byggs. Varför Bangkok är en så populär stad beror på mångfalden i den underbara blandningen. Här möter man tempel, palats, moderna hus, marknader och kåkstäder i en skön blandning.


Bangkok är en härlig storstad med en underbar mix av skyskrapor och marknader.Staden är uppbyggd i tre delar, gamla staden, Chinatown och citykvarteren. Det är enkelt att ta sig runt trots en tung trafik runt då kommunikationerna med framförallt skytrain fungerar bra. Vi kommer att skriva mer om i vilka kvarter man bor bäst men också om hur kommunikationerna fungerar.

Gamla staden
Det här är Bangkoks historiska och kulturella hjärta. Det är här du hittar Grand Palace och Wat Pho som vi tidigare skrivit om. Men det finnas många fler tempel att besöka i området, bl a Wat Saket och Wat Suthat. Härifrån kan du ta en tur utmed floden Chao Phraya som vi kommer att skriva mer om. Besök amulettmarknaden på gatorna runt Wat Mahathat för en annorlunda upplevelse. Många thailändare bär små figurer av buddha runt halsen som sägs skydda mot olycka. Är du intresserad av museum så finns ett av Bangkoks största här, Nationalmuseet. Reser du till Bangkok som backpacker så är det i området runt Khao San Road du ska bo tipsar Sandra Asp (f.d. anställd) från Resia i Skövde. Här finns enkla hotell, marknadsstånd och restauranger.


I Chinatown shoppar du guld, tyger och annat från mindre butikeroch marknader.

Chinatown
I slutet av 1700-talet så fick kineserna som bodde i Bangkok flytta på sig för att göra plats för Grand Palace. De bosatte sig söder om gamla stan nära Chao Phraya. Det här är en spännande del av Bangkok med labyrintliknande gränder och gator med marknader och små butiker där färgerna lyser en aning starkare! I Chinatown kan du besöka den 4 meter höga Gyllene Buddhan i Wat Traimit som är gjord av 5 500 kilo massivt guld! Besök frukt- , grönsaks- och blomstermarknaden Pak Khlong. Besök även ”guldgatan”, Yaowarat Road. Det är verkligen en härlig upplevelse att vandra genom den här stadsdelen och ta del av all kommers. Köp med dig fina tyger, téer, rökelser och kryddor.


Ett annorlunda besök på Ormfarmen. Bild lånad av asienguiden.se.Citykvarteren
Öster om gamla staden och Chinatown brer den ”nya” staden eller citykvarteren ut sig. Här ligger mycket hotell, kontor, restauranger och nöjesliv. Här ligger även området Siam Square där den bästa shoppingen finns berättar Magnus Tollbom (f.d. anställd) från Resia Halmstad. Hans favorit är MBK (vilket vi återkommer till när vi skriver om shoppingen i Bangkok). Även den berömda nattmarknanden Patpong ligger i området som kallas Silom. Ett spännande ställe att besöka är Ormfarmen på Rama IV Road. Här framställer man serum mot ormbett men man visar också upp hur ormarna mjölkas på detta gift. Kanske ett foto tillsammans med en av ormarna?!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

One Response to Stadsdelar i Bangkok
  1. [...] Road I Little India som ligger intill Chinatown (läs mer här) finns en tygmarknad. Du kan köpa exklus... blogg.resia.se/2011/10/14/shopping-i-bangkok

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.