Bangkoks största sevärdheter

Bangkok har så otroligt mycket att erbjuda i form av shopping, mat och nöjen. Men staden rymmer även en hel del intressanta sevärdheter. Här listar vi de mest besökta men det finns många fler. Kanske har du något du vill tipsa om som man absolut inte bör missa? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Grand Palace och Wat Phra Kaeo
Wat Phra Kaeo byggdes 1782 av Rama I, kungen som lät utropa Bangkok till huvudstad. Här skulle landets dyrbaraste buddhastaty finnas. 1784 byggdes Grand Palace som skulle överträffa alla andra palats. Man kan säga att han lyckades! Fram till början av 1900-talet fungerade det som bostad åt kungafamiljen. Palatset är praktfullt och rymmer en yta som är större än 200.000 kvm. 


Njut av all prakt på Grand Palace. Besöket tar cirka två timmar.

Du kommer in genom porten på Na Phra Lan road och börjar lämpligast att gå runt Wat Phra Kaeo för att därefter uforska de andra palatsen.  Tänk på att välja lämpliga kläder och skydda axlar och knän. Det kan bli varmt så välj gärna att besöka palatset direkt när de öppnar. Det är öppet mellan 8.30-15.30 dagligen.  Inträdet är cirka 250baht.

Wat Pho med vilande buddhan
Wat Pho uppfördes på 1500-talet och är Bangkoks äldsta och största tempel. Den största sevärdheten är den väldiga Vilande buddhan som är 46 meter lång. Han ligger på sidan med sitt fridfulla ansiktsuttryck vilande på ena ärmen. Hela buddhan som är byggd av gips och tegel är täckt med bladguld. Det mest intressanta är fotsulorna som är beströdda med pärlemor. Mönstren  föreställer de 108 tecken som enligt Buddha bringar lycka.


Titta på den Vilande buddhan och imponeras av storleken


Titta speciellt på fötterna som är vackert dekorerade med pärlemor.

Men missa inte resterande delar av templet. Här finns bl a vackra stupor som är fint dekorerade med mosaik. Templet används idag och bebos av munkar men inrymmer även en skola.

Templet ligger på Soi Chetuphon dit du kan åka med buss 503, 508 eller 512. Det är öppet 8-18 dagligen och inträdet kostar 50 baht.

Bland de största sevärdheterna i Bangkok hör även floden Chao Phraya. Men här händer mycket så det får bli ett eget inlägg längre fram. Håll utkik!

5 Responses to Bangkoks största sevärdheter
 1. [...] staden Det här är Bangkoks historiska och kulturella hjärta. Det är här du hittar Grand Palace och ... blogg.resia.se/2011/10/05/stadsdelar-i-bangkok
 2. Calle Svara

  Det finns grymt mycket att se på i Bangkok. Dock tycker jag det mest intressanta är de många helt fantastiska templen. De finns ju utplacerade över hela bangkok: http://www.reseatlas.se/asien/thailand/samut-prakan/bangkok Kan även rekommendera shoppingen runt Siam torget. Här finns ju flera stora köpcentrum där vi har shopping som hemma i Europa och Sverige

 3. Anders Svara

  Inga dåliga palats där inte, riktigt fina bilder!

 4. Cattis Svara

  Det kostar 100 THB i inträde. Var där idag…..

  • Cattis Svara

   Man kan också ta sig dit med färja från Saphan Taksin piren, som man lätt når med BTS, dvs Skytrain. Kliv av vid Thathien Pier, det är nr 8. Sen ligger Wat Pho alldeles intill.
   Färjan kostar 14 THB enkel väg.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.