Bussresan till Polen

Sent igår kväll kom jag hem från min 8-dagars resa till Polen med Ölvemarks. Ni har säkert förstått på mina tidigare inlägg att jag har haft det toppen.

Vem åker på bussresa?
Jag har haft mycket tid att prata med mina medresenärer och hört så många härliga historier. Jag var självklart nyfiken på att höra mer eftersom jag ville veta vem det är som reser på bussresor, hur ser den typiske resenären ut. Min bild av bussresenären var nog att man kanske inte var så berest och uppskattade tryggheten som man får om man väljer en bussresa. Men så fel jag hade!! I stort sett alla har berättat om underbara resminnen till jordens alla hörn. Bussresan hade man just valt för att det visserligen är bekvämt men också att man får så bra guidning hela tiden och att det är smidigt och enkelt mot att resa på egen hand.

Ensamresenär
Som ensamresenär så måste bussresan var det perfekt valet. Du har hela tiden medresenärer med dig med samma intresse (resor). Alla pratar med alla och alla verkar byta bord vid varje lunch- och middagsstopp. Efter några dagar när man lärt känna varandra lite mer så är det en härlig gemenskap som infinner sig. Jag hade en del eftermiddagar på egen hand. Nu passade det mig då jag ville gå runt och samla information men om jag hade velat så hade det inte varit några som helst problem att ”slå mig ihop” med någon annan.  

Utflykter
Under resan så erbjuds många olika utflykter. Nästan alla åker med på samtliga utflykter. Man tycker helt enkelt att det är det som är vitsen med resan, att få se så mycket som möjligt. Om man valde till samtliga utflykter på denna Polenresan så tillkommer cirka 2.100:-. Då ingår det tre middagar.

Håll utkik här i bloggen! Snart kommer mer inlägg från resan. Bl a om hur bussresorna är upplagda med tanke på att det är en och annan mil man färdas.

Måste dela med mig av en bild på det härliga gänget på bussresan som är tagen djupt nere i saltgruvan i Wieliczka. Om ni är inne här och läser så lämna gärna en kommentar här nedan och hälsa!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Bussresor
Taggar:

4 Responses to Bussresan till Polen
 1. Gunilla Bodemo Lindahl Svara

  Jaa, nu har vi landat hemma igen, packat upp, tvättat och handlat mat redo för vardagslivet igen. Den här resan minns vi med värme och länge det var verkligen både intressant, avkopplande och roligt tillsammans med härliga människor

  • Hallin Svara

   Hej Gunilla,
   Vad roligt med en hälsning! Det var kul att träffa er och alla övriga på den här intressanta resan! Måste varit kul att titta på alla bilder du tog!
   Ha de gott/Hallin

 2. Paula Svara

  Det är väldigt roligt att läsa dina inlägg Maggan. Jag har fått ett nytt vardagsnöje. Vilken härlig gruppbild från saltgruvan. Jag minns resan med värme och glädje och det var oerhört trevligt att ha en sådan energispruta som dig med. Nu har man hunnit landa och jag har även hunnit inse att det var sista resan för säsongen! Känns oerhört märkligt! Jag har alldeles för lite att göra. =) Tur jag ska åka med sambon till Rom på onsdag! Ha det så bra Maggan!
  // Paula

 3. [...] hösten var jag på en bussresa med Ölvemarks – Polen runt. Här kan du läsa kort om den resan m... blogg.resia.se/2013/04/22/en-helg-i-warszawa

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.