Framme i Warsawa!

Efter två dagars resa har jag nu kommit fram till Warzawa. Det tar lite tid att köra, vägarna är sämre (enklare) än vad vi är vana vid. Men har förstått att de är så oändligt mycket bättre än de var förr. Har lärt mig idag att det satsas mycket på vägar och infrastruktur här i landet. Vi har t om åkt motorväg idag!

Det har varit en behaglig resa och med jämna och trivsamma mellanrum har jag fått Polens hemska men intressanta historia berättad. Mycket av det handlar förstås om andra världskriget, ett krig som gick hårt åt mot Polen. De var värst drabbade och förlorade 6 miljoner människor, 17% av befolkningen.

Vår första kväll och natt spenderades i staden Szczecin. Regnet gjorde att jag började med ett besök på det toppmoderna köpcentret Galaxy. Här fanns butiker från internationella kedjor blandat med en del nationella. Tog en sväng in på mataffären för att kolla utbud och priser. Det här måste vara det billigaste landet jag besökt. Köpte drickor, vatten och frukt och betalade inte mer än 20:-. Avslutade med en glasstrut med tre kulor för. 6.50!

Fick hör att gamla stan var fin så jag tog mig en promenad och hamnade på en restaurang där jag beställde kyckling stekt i örter med grönsaker och ugnspotatis. Smakade gott och hemlagat! Med ett glas vin betalade jag 80:-. Av några medresenärer fick jag tipset i efterhand om restaurang Bachus som ligger mitt på torget. Mysig restaurang med god löksoppa och vodka!!

På väg till Warsawa passerade vi vackra Torun där vi åt lunch och fick en fin promenad i ”gamla stan”. Jag och mina medresenärer köpte stora mjuka pepparkakor som staden är känd för och som vi blev tipsade om!

Nu har jag precis kommit hem från polsk afton där det blev 3-rättersmiddag med bl a anka. Premiär för mig och det smakade riktigt bra!

Har dessvärre problem att ladda upp bilder, men det kommer!

4 Responses to Framme i Warsawa!
 1. Katrin Svara

  Hej Hallin, tack för rapport, intressant! Ser fram emot vidare rapporter – och bilder när det funkar. Europa är fantastiskt, denna del vet jag mycket lite om men är idel öra!

  • Hallin Svara

   Katrin:
   Det är verkligen ett spännande land med en fantastisk historia. Här händer massor och det ska bli kul att få berätta mer!

 2. Emsan Svara

  ÄR så nyfiken på er resväg! Vilken väg körde bussen från Malmö? Har ni åkt färja direkt till Polen eller kört genom Danmark och Tyskland? Hoppas du får en bra resa!

  • Hallin Svara

   Emsan:
   Ja, det har jag ju inte berättat. Bussen tar nästan alltid vägen över Öresundsbron. Därefter är det lite olika färjor från Danmark. Vår färja gick till Rostock för vidare färd österut genom Polen. Det är ett roligt sätt att resa, man får verkligen se mycket längs vägen samtidigt som guiden berättar.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.