Helene reser till Sydafrika – del 1

Helene Hellmuth som arbetar på vår gruppavdelning i Göteborg reste för ett tag sedan tilsammans med andra gruppresesäljare från Resia till Sydafrika.

Hon har varit med om en fantastisk resa och har skrivit dagbok under hela resan. Nu får ni ta del av den och bli lika inspirerade som jag blev! Den kommer i fyra delar, så är ni intresserade av Sydafrika så håll utkik här de närmaste dagarna på resten av Helenes berättelse!

31 maj
Jobbade halvdag, men hade vissa koncentrationsproblem. Afrika nästa – Jag!? Resväskan var full med ”Bra Att Ha Kläder” – lite extra mycket eftersom vi inte fått något riktigt program. ”Varma kläder” ? För en resa till Afrika måste det väl ändå räcka med en extra tröja?

Vi flög via London Heathrow där hela gruppen samlades för lite mingel. Bra att prova på terminalbyte – Heathrow är stort, men tydligt skyltat! Flyget med South African Airways mot Johannesburg var nytt, modernt – och nästan tomt. Några av oss hade tur och lyckades få en hel stolsrad för oss själva så vi sov riktigt bra (de som inte hade samma tur hade gott om nattlig underhållning i de små spel- och TV-apparaterna som fanns vid varje säte). God mat och sydafrikanska viner ombord – en kanonstart på vårt stora äventyr!

1 juni
Landade på tid och insåg snabbt att två väskor slarvats bort på vägen, Marias resväska och den stooora ”ge bort väskan” med kläder till barnen i kåkstäderna. Trist – men vi fick en lektion i tålamod och fick lära oss hur man fyller i blanketter till ”Luggage to claim”.

Glada i hågen möttes vi av våra ännu gladare guider.  Målet för dagen visade sej vara Ivory Tree Game Lodge i Pilanesberg, med 55 000 hektar ren vildmark utanför dörren. Alla fick enkelrum, som i detta fall visade sej vara en privat liten hydda med egen altan och utomhus-dusch. Lyxigt – och lite läskigt…. Det kändes lite ensamt när mörkret föll och lejonen strök utefter husknuten…


Iväg i jeeparna på mitt livs första safari!

Efter en härlig lunch i solen – svalt men skönt – var det dags för mitt livs första safari. Fantastiskt kul – rena skattjakten när Afrikas vilda djur dök upp bland högt, gult gräs och akacieträd! Antiloper av alla de slag, vackra gaseller, ”Pumba” (vårtsvin), gnuer, frustande flodhästar, låånga krokodiler, en ståtlig men kameraskygg giraff och vackra zebror som poserade i skymningen… alldeles underbart!


Fantastisk upplevelse att få se djuren i sin rätta miljö!

Inte blev det sämre av att vi – som av en händelse – plötsligt såg en stor eld i månskenet, och ljuslyktor som ledde oss fram till en lika underbar som oväntad gourmetmiddag under Afrikas stjärnklara himmel. Magiskt.


En härlig buffé kring lägerelden under stjärnklar himmel!


Jag provar trumman!

Det blev en alldeles fantastisk kväll i det fria, med mycket skratt, trummor, härlig buffeé – och det charmigaste utedass vi någonsin besökt. Kallt var det, men varsin värmeflaska och filtar värmde gott! (Nämnde jag förresten att vi vaktades noga av en handfull tysta män som höll sej i bakgrunden hela tiden, med gevären lite lagom gömda bakom ryggen. Ifall lejonen skulle hälsa på…? )

Fortsättning följer….!
Vill du läsa mer om våra gruppresor till Sydafrika så kan du göra det här.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.