Budapest – på café

Finns det något som Budapestborna tycker mycket om så är det att gå på kafé. Precis som övriga östeuropa så har kafékulturen varit utbredd ända sedan 1600-talet.

Att gå på café under sin vistelse här är ett måste. Bara att få uppleva den härliga kulturen, sitta ner, beställa kaffe och en bakelse till halva priset mot hemma är en oslagbar upplevelse.


Många caféer är det i Budapest. Varje prick motsvarar ett!

Café New York
Ett av de mest kända kaféerna är Café New York (som också har hotell i samma byggnad). Det är väldigt tjusigt och medan du njuter av ditt kaffe spelar pianisten ett stycke från en ungersk kompositör. Kaféet hittar du på Erzsébet körut 9-11.


På Café New York är det tjusigt!

Café Gerbaud
Det mest kända caféet är Gerbaud. Det ligger i början/slutet av den kända gågatan Vaci utca på torget Vörösmarty tér 7-8. Man ser den ståtliga byggnaden med de stora fönstren på långt håll. Ända sedan mitten av 1800-talet har man serverat kaffe och bakelser här. Servitriserna som serverar dig vid borden bär tidstypiska kläder och i taket hänger kristallkronorna så att du får känslan av förflyttats bakåt i tiden.

Titta ut vilken kaka du vill ha innan de kommer och tar upp beställningen vid bordet. Eller så beställer du Gerbauds blandning och får smaka på tre olika tårtor. De har också en butik här där du kan köpa med dig godsakerna hem.


Inne på Gerbaud har de en butik där man kan köpa med sig godsakerna hem.

One Response to Budapest – på café
  1. […] i Östeuropeiska storstäder där kaféerna ofta är pampiga och storslagna. Läs här om kaféer i ... blogg.resia.se/2015/09/29/i-vilket-land-smakar-kaffet-bast

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.