Helgens ungerska gulash!

Med tanke på vår månads stad som är Budapest och Lottas härliga text om ungerska specialiteter så var jag ju bara tvungen att laga till något ungerskt! Gulash känns för mig väldigt typiskt för landet! Jag fick ett recept av Ungerska turistbyrån som jag följde igår. Men hela familjen var eniga, vår lättlagadade gulash efter ett väl beprövat recept smakade bättre. Kanske är vi ”för svenska”!? Här kommer receptet.


Ljuvliga dofter från den ungerska gulashen!

Enkel gulashsoppa för 5-6 personer
1 1/2 l vatten
2 köttbuljongtärningar
400 gr nötfärs
3 morötter
3 stora gula lökar
5-6 potatisar
ca 15 cm purjolök
2-3 tomater
hackad persilja
2 vitlöksklyftor
2 msk ketchup
2 tsk paprikapulver
1 tsk aromat
1/2 tsk kyndel
1 1/2 msk idealmjöl
2 msk smör
svartpeppar
soja och tabasco

Hacka lökarna grovt, skär morötterna och potatisen i tärningar. Fräs grönsakerna lätt i halva smörmängden, lägg över dem i en kastrull och häll på vattnet. Tillsätt buljongtärningarna. Fräs färsen i resten av smöret till en smulig massa. Krydda med aromat, paprikapulver, kyndel, svartpeppar och stänk över soja. Rör ner mjöl och pressad vitlök. Blanda ner färsen i kastrullen och låt soppan koka i 5 min. Tillsätt ketchupen, persiljan och tabascon och låt soppan småkoka i 25-30 minuter. Skålla tomaterna, dra av skalen och skär dem i bitar. Skär purjulöken fint. Blanda i detta i soppan precis innan soppan är färdig. Receptet kommer från GP.

2 Responses to Helgens ungerska gulash!
  1. Tibor S. Svara

    Hej. Ditt recept är intressant, men har ingenting att göra med ungersk gulasch. Nötfärs i gulasch? Man får väl inte svära i kyrkan heller.Tabasco? Soja? Ketchup? Var har Du fått dessa ingredienser ifrån? Har ingeting med riktig gulasch att göra. Hoppas Du inte blir ledsen för det. /Hälsn. Tibbe

    • Hallin Svara

      Tibor S: Den blev god iallafall : ) Men ge mig ett riktigt recept så publicerar jag det och skriver att det är från dig!!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.