Idag öppnar 9/11 Memorial i New York

Idag är det exakt 10 år sedan den förskräckliga händelsen vid World Trade Center. Jag tror inte det finns någon som inte minns de förfärliga bilderna som mötte oss.

Efter en stor arkitekttävling där över 5.000 bidrag kom in har man nu byggt färdigt ett minnesmonument på platsen där tornen stod. Monumentet består av två stora bassänger med vattenfall där namnen på de cirka 3.000 personer som omkom står på kanterna. Bassängerna står på exakt samma ställe där tornen stod.


En av bassängerna med vattenfall där namnen står ingraverade. Bilden lånad från hemsidan.

Idag är det nya monumentet endast öppet för anhöriga och inbjudan gäster. Efter det så är det öpet för alla. Då man tror att det blir väldigt många besökare så rekommenderar man att gå in på monumentets hemsida för att skriva ut sin besöksbiljett. Här kan du läsa mer.  Ett tips är att vara tidigt ute om du är på väg till New York, det blir snabbt fullt. Monumentet har öppet måndag-lördag, 10-19 och söndag, 10-18. Entrén ligger i hörnet av Greenwich Street och Albany Street.

Man håller också på att bygga ett museum som ska finnas i anslutning till monumentet och öppna under 2012.

2 Responses to Idag öppnar 9/11 Memorial i New York
  1. Maria Palm Svara

    Inte 9/11 utan 11/9 om reportaget om memorial vid World Trade Center och invigning idag och att det var exakt 10 år sedan.

    • Hallin Svara

      Maria Palm: Just det. Men i USA så vänder de ju om månaderna och dagen mot vad vi gör. Så 11:e september blir 9/11 (nine-eleven).

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.