Ecospheres – ekolyx-nyhet hos Resia

Inför hösten och vintern lyfter Resia in en helt ny leverantör där vi blir enda återförsäljaren. Intresset för hållbar turism ökar och det är många som vill visa sin omtanke för både miljön och sociala frågor när de reser. Ekolyx handlar om lyxen att få uppleva en unikresa på ett sätt som också är ekologiskt och ansvarstagande.

Resorna rankas enligt ett värderingssystem
Det är just de här bitarna som Ecospheres arbetar med. Man använder ett värderingssystem, ”Ekolyxrankning” ´som baseras på de principer för ekoturism som är framtagna av The International Ecotourism Society.

Personligt utvalda resor
Alla resorna i programmet är personligt utvalda och går till Kenya, Ecuador, Peru, Indien, Frankrike, Mongoliet och Marocko. Man har besökt alla resmål och rankat dessa utifrån värderingssystemet. Det man i första hand tittar på är hur natur och närliggande miljö kan bevaras och att resan aktivt bidrar till att stötta lokalsamhälletresmål samtidigt som service och boendestandard håller en hög kvalitet. Ecosphere hjälper även mindre hotell och lodger som kanske inte har egna medel.


Upplev Afrika som volontär!


Lär dig ayurvedamassage i Goa, Indien


Möt Huaoraniindianerna i Amazonas, Ecuador

En aktiv semester!
Varje resa är inriktad på en aktiv semester med allt från volontärarbete i Kenya till flugfiske i Mongoliet. Det finns alltid möjlighet att delta i olika bevarande- och utvecklingsprojekt och på så vis bidra till ett positivt avtryck på lokalbefolkningen och miljön.

Startades av två eldsjälar
Ecosphere ägs av de två eldsjälarna Tina och Ulrika som träffades för första gången 2008 då de arbetade tillsammans på en prisad ekocamp i Kenya. Båda har lång erfarenhet i resebranschen och det tog inte lång stund innan affärsidén hade kläckts om att skapa en researrangör som ger ett positivt avtryck på människa, kultur och natur.

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.