Världens sju nya underverk – Kristusstayn i Rio de Janeiro

Den 7 september 1822 deklarerade Brasilien sin självständighet. Sedan dess firas nationaldagen just på denna dag. Idag är det Brasiliens nationaldag. Dagen är en helgdag vilket innebär att allt är stängt och folk går ”man ur huse” för att fira detta med parader och aktiviteter för barnen.

Tänkte därför det passade att Kristusstatyn, Cristo Redentor, får inleda inläggen om världens sju underverk. Idén om att resa en staty som en religiös symbol startade redan i mitten av 1800-talet. Dock blev det inte verklighet förrän 1921 då ett nytt förslag lades fram. Förslagen skilde sig åt men till slut bestämde man sig för en kristusstaty med öppna armar för att visa sin kärlek.


Kristusstatyn står högt över havet på Corcovadoberget och blickar ut över Rio de Janeiro.


Statyn är 39 meter hög och mäter 30 meter mellan de utsträckta händerna.

Statyn står på Corcovadoberget i Rio de Janeiro 700 meter över havet. Själva statyn är 39 meter hög och är byggd av betong och sägs väga 700 ton. Man kan ta trapporna upp till själva foten av statyn och därifrån få en magisk utsikt över hela Rio de Janeiro. Från marken syns den över hela staden , även på kvällstid då den är belyst, och har därför blivit en vacker symbol för staden.


Det är en vacker tågresa genom nationalparken Tijuca Forest upp till Kristusstatyn.

Om du vill åka upp till statyn så tar du enklast tåget som går dagligen mellan 8.30-19 från Rua Cosme Velho, 513, Cosme Velho RJ. Tåget tar 20 minuter och det är en vacker tur genom nationalparken Tijuca Forest National Park. Här kan du läsa mer om tåget.

4 Responses to Världens sju nya underverk – Kristusstayn i Rio de Janeiro
 1. Brasilien Svara

  Brasilien verkar vara riktigt spännande att resa till. Man kanske skulle ta sig en tur dit någon gång.

  MVH.

 2. Mary Sjödin Svara

  Mmmm.. Jag har vfarit till Brasilien.. På bröllop i Sao Paolo. Jag var oxå i Rio några dagar. Besökte ”Sockertoppen”.. Kristurstatyn blir nästa gång…
  Mary!

  • Hallin Svara

   Mary Sjödin: Åh så härligt. Brasilien har mycket att erbjuda!

 3. […] 18. Cristo Redentor (Kristus-statyn) – Rio de Janeiro, Brasilien Ännu en mäktig sevärdhet s... blogg.resia.se/2016/06/01/20-popularaste-sevardheterna

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.