Resor och böcker!

Det här med böcker som utspelar sig i andra länder kommer jag aldrig att sluta tipsa om. Finns det något mer härligt än att drömma sig bort och längta till länderna som beskrivs i böckerna man läser.

Damernas Detektivbyrå
Temaresor har gjort flera resor i böckers fotspår. Senast tipsade jag om att man i Eat, Pray and Loves fotspår kunde resa till Bali. Nu presenterar de en ny resa. Den här gången till Botswana i Alexander McCall Smiths populära böcker om Damernas Detektivbyrås fotspår. Vi får följa Mma Ramotswe till Gabarone där man får se miljöer och personligheter direkt hämtade från böckerna. MAn får också veta mer om landets historia, politiken och traditionerna. Man besöker också Kalahariöknen och Okavangodeltat, en av världens vackraste vildmarker. Till sist besöker man Victoriafallen.

Shantaram
Vad jag vet så finns det inga resor i Gregory David Roberts fotspår till bl a Indien. Shantaram är en av de bästa böckerna böckerna jag läst. Den största (och den mest intressanta) delen av boken utspelar sig i Indien. Det är en sann historia som handlar om hur författaren har flytt från fängelse i Australien till bl a Bombay. Här lever han en tid i slummen och får vara med om många möten. Låt dig inte avskräckas att boken är tjock, 940 sidor! Den är spännande hela tiden även om jag tycker att en del partier i slutet hade kunnat vara något kortare. Man blir definitvt sugen på att resa till Indien när man läst boken!

Den motvillige resenären
Jag har också kommit igång med läsandet och recenserandet här i bloggen och tänker nu ge mig på boken ”Den motvillige resenären” där författaren med sin nonchalanta inställning till resandet den här gången reser till Nya Zeeland och Lappland. Intressant! Recension kommer!

4 Responses to Resor och böcker!
 1. agnes i Lund Svara

  Ja, Shantaram är fantastisk som reselitteratur. En annan bok som jag varmt vill rekommendera om man vill lära känna Indien är Aravind Adigas Den vita tigern (The white tiger).

  • Hallin Svara

   agnes i Lund:
   TACK för tipset. Den måste jag kolla upp!!

 2. Proppen Svara

  Shantaram är en av de mest fängslande, intressanta och tänkvärda böcker jag någonsin läst. Du som inte har läst den – LÄS DEN!!! Man är fastklistrad vid boken tills man läst ut den.

  • Hallin Svara

   Proppen:
   Det är verkligen en riktigt bra bok!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.