Nu vill vi resa till Kuba!

Med samma takt som dollarn blir biligare så ökar också intresset för att resa västerut igen. Kuba är en nygammal nyhet som både Ving, Apollo och Fritidsresor valt att ta upp på sitt program för vinterns resor. Det är två-veckors resor som framförallt går till Varadero som är en perfekt semesterort cirka två timmars bilresa från Havanna.


Gamla amerikanska bilar renoveras och används fortfarande!

Kombinera din resa
Vill du se mer av Kuba så ska du välja en av rundresorna som samtliga arrangörer har i sitt program. Rundresorna går att kombinera med en veckas sol och bad i Varadero eller i spännande staden Havanna. Det går också bra att kombinera Varadero och Havanna med varandra. I Varadero lever du ett bekvämt liv då alla hotell erbjuder all inclusive. Här finns en milslång kritvit sandstrand med kristallklart vatten. Väljer du att bo i Havanna så har möjlighet att lära känna på livet på Kuba lite mer då hotellen erbjuder frukost. Upplev en bedagad skönhet från den gamla spanska kolonistaden och anor från 50-talet då Havanna var nöjescentrum för Hollywoods stjärnor.


I Varadero är stranden kritvit och lååång!

Inga varor!
I Kuba är det fortfarande svårt att få tag på varor. Pengar finns men inget att köpa. Därör är det bättre när du reser hit och vill ge dricks att du istället ger bort schampo, bodylotion, tvålar, barnkläder eller en burk Coca cola. En kollega har en vän som precis har komit hem som i stort sett reste hem med tom resväska! Hon hörde från resenärer som varit där tidigare att de hade tagit med sig varor hemifrån för att ge bort.

2 Responses to Nu vill vi resa till Kuba!
  1. christina lindh Svara

    Reste till Kuba på egen hand i december 2011. Det är billigt att åka taxi. Havanna Vinales ca 20 mil kostade 30 kuk. Motavarande 220 kronor. Kan rekommendera Vinales, dä vi bodde 4 nätter. Varadero var underbart med härliga stränder. All inkl kostade ca 700 svenska kronor per natt för två personer på hotell Los Delfinos. Kortbetalning är inget att tänka på förutom på vissa hotell. Vykort kan med fördel skickas på hemvägen på flygplatsen annars kommer de inte fram.

    • Hallin Svara

      Christina Lindh: Åh, vad kul det låter! Man tror nästan inte att de här platserna finns längre! Otroligt billigt och så mycket att upptäcka? Var ni i Havanna också?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.