Förläng sommaren i Skagen!

Igår skrev jag om att sommarsemestern nu är slut för de flesta. Lite trist att det går så fort att komma tillbaka till ”verkligheten” efter de lata sommardagarna. Mitt tips för att förlänga sommaren är att boka in en skön weekend under tidig höst. Trevligt att ha något att se fram emot och härligt att få ”sommarkänsla” under ett par dagar!

Idag tipsar jag om Skagen som är ett perfekt ställe att koppla av på under några dagar.

Skagen är en mysig stad med trevliga restauranger i hamnen, bra underhållning, båtar och alltid liv och rörelse. Den lilla staden på Nordjylland är perfekt för egna små strövtåg på genuina gator kantade av rosor. Att äta det klassiska danska wienerbrödet är ett måste!

Där två hav möts
Åk med Sandormen ut till Grenen som är udden där Skagerrak och Kattegatt möts. Här bjuds du på en otrolig naturupplevelse, en riktigt söderut-känsla! Utanför Skagen finns Råbjerg mile, en vandrande sanddyn som ger en känsla av att befinna sig i öknen.

Skagenmålarna har präglat staden
Skagen förknippas ofta med Skagenmålarna, en ung konstnärskoloni i slutet på 1800-talet som målade i Skagen. Verken hittar du i en av Nordjyllands populäraste turistattraktioner, Skagens museum. Det är 800 målningar och andra konstverk som avbildar främst fiskarnas arbeten, hemmen och den vackra naturen.

Besök även konstnärernas egna hem, som t ex Drachmanns hus samt Anna och Michael Anchers bostad. Du vandrar omkring bland deras saker och kommer så nära att det känns som målarna ska hoppa fram och säga hej.

Besök Örnreservatet
Gör ett besök i Örnreservatet som ligger lite utanför stan. Här lever havsörnar, jaktfalkar och andra spännande rovfåglar tillsammans. Från april-oktober kan du se fantastiska shower där fåglarna visar upp sin flygkonst.

Restaurangtips!
I de gamla kvarteren i Skagen, bland idylliska hus med röda tak, ligger Bodilles Kro. Restaurangen serverar det som länge varit kärnan i staden – fisk. Menyn består av ett stort utbud av fisk- och skaldjurssorter.

Ta tåget från Fredrikshavn!
Om du inte vill ha bilen med dig till Fredrikshavn så är det enkelt att ta tåget som tar cirka 35 minuter. Stationen ligger cirka 10 miunters promenadväg från Stena Lines terminal. För information om tågtider, läs vidare här.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.