Medelhavets senaste trender

Det är inte bara Hallins reseblogg som i sommar riktat kompassen mot Medelhavet. Sommarens nummer av Travel News har samma tema (juli/augusti 2011). Här pratar man om att Marocko, Malta och Israel som resmål som utmärkt sig lite extra de senaste två åren. Men Medelhavet är stort! Visste du tillexempel att det från Sverige går 83 flyglinjer till 40 destinationer runt Medelhavet? Är det någon destination du saknar tips om, hör av dig!

Upptäck Medelhavet med kryssning
I sommar har man kryssat i Medelhavet mer än någonsin och kryssningaleverantörerna har lagt både sina större och nyaste fartyg här. Ofta är det populärt att sälja fly & cruise-paket. Charmen med en kryssning är att du varje gång du vaknar har möjlighet att upptäcka en ny hamn och ett nytt land. Även leva ett helt annat liv ombord. Medelhavet är en förmedlande länk mellan Europa, Afrika och Asien. Ofta är kryssningen inriktad på en viss del, som ex östra Medelhavet eller västra Medelhavet. Barcelona är den destination som tar emot flest kryssningsfartyg, och ligger i västra Medelhavet. I östra Medelhavet är det Venedig som lockar flest kryssningsresenärer.

Vi vill ha nytt
Reseleverantörerna letar hela tiden efter nya spännande resmål – eftersom det är vad vi efterfrågar! Minst en nyhet varje säsong läser jag i Travel News. Ibland kommer de för att stanna och ibland är det bara tillfälligt. Fritidsresor gav oss kombinationsresor som ex Grekland och Turkiet. I början av 2000-talet var Ving först med att satsa på Kroatien. I framtiden sägs det att man kommer satsa mer på Nordafrika och Mellanöstern.


Marocko är en uppstickare i chartern.

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.