Lesvos – Mytilini

Grekland ligger mig varmt om hjärtat. I början på 90-talet besökte jag den, rätt så okända ön, Lesvos. På den tiden blev den inte kallad så av charterbolagen, då tyckte man att Mytilini var ett mer passande namn. Lustigt!

Mitt intryck av denna stora ö, faktiskt den tredje största i Grekland, var att den var genuin, härlig och grön! Minns särskilt bilutflykten till den söta lilla staden Molivos. Där åt vi en härlig lunch i den lilla hamnen, köpte fin keramik och tog ett dopp innan vi åkte tillbaka till Plomarion där vi bodde.


Dagens fångst! En vanlig syn i Grekland.

En lite mer aktuell reseskildring har Christel Karlsson i Motala gett mig efter det att hon var där för några veckor sedan! Även Christel gjorde reflektionen att det är en ö som lever lite i skymundan trots att den är oerhört vacker och har mycket att erbjuda. Christel rekommenderar att hyra bil och åka runt. Med moped kommer man inte långt på den här stora ön!


Fina vyer på den ”orörda” ön.

Christel bodde strax utanför nära Molivos Alkaios, vilket hon tyckte var perfekt. Christel gillar att vandra och gjorde dagsutflykter. Bl a till Petra, som är den största orten på ön. Det tog två timmar att vandra dit och det var enkelt att ta lokalbussen tillbaka. I Petra finns det fina sandstränder. I övrigt på ön är det mest klappersten.


Hotellet låg fint med härlig utsikt!

En annan vandring gick upp i bergen till en varm källa där man kunde bada i 45-gradigt vatten och en kväll åkte de upp till den lilla byn Petri och slog sig ner på en taverna där de kunde njuta av solnedgången. Christel berättar om ännu en härlig utflykt då man tar båten till den mysiga staden Skala Sykamineas. Här kan du vandra runt bland mysiga gränder, äta grillad fisk på någon av tavernorna och koppla av på stranden.


Grillad fisk smakar alltid bra!

Det som slår en när man åker runt på ön är att et finns otroligt många olivträd, närmare bestämt 11.000. Ön är känd för sin olivolja så köp gärna med hem!

När jag frågar Christel vad hon tyckte bäst om på Lesvos så svarar hon att det absolut är den genuina känslan och en nästan avsaknad av turister. Detta gör att prisläget är något lägre än på mer kända öar!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.