Kostnader ombord på kryssningen

Det mesta ombord på kryssningarna med Royal Caribbean ingår i priset. Om du vill leva riktigt billigt så kan du i princip klara dig utan att göra ett enda kostnadstillägg. Väljer du att äta i matsalen så tillkommer kostnad för drycker. Vi beställde vin per glas som kostar runt $10.


Håll koll på din hyttnyckel. Det är med det kortet du betalar ombord.

Vatten, fruktdricka, isté, lemonade och kaffe finns alltid att tillgå. Om du vill ha läsk, drinkar eller t ex en espresso så kostar det extra. Drinkarna kostar även de runt $10. Såg att det fanns ett erbjudande första dagen som var förmånligt för de som önskar läsk.

De flesta av aktiviteterna ombord kostar inget att vara med på. Det finns massor att välja på. Det som kostar extra är t ex aktiviteter i casinot, såsom olika turneringar. Att gå till gymet är helt kostnadsfritt. Vill du vara med på någon klass så kostar det runt $12.

Det som tillkommer och som jag absolut inte tycker att man ska missa är utflykterna. Det finns verkligen massor att välja på. I både St. Petersburg och Tallinn så var flera av dem på svenska. De pågår från allt mellan tre-nio timmar och kostar mellan 30-180 dollar.


Vår kypare och servitör fick sin dricks som vi hade förbetalt.

Många har undrat hur det är med dricksen. I Skandinavien så är vi inte så vana vid att betala dricks och har svårt att veta hur mycket som är lagom. Därför har Royal Caribbean bakat in dricksen i priset. Vid avresedagen så får du till din hytt kvällen före ankomst ett A4-ark med olika ”kuponger” som du ska riva isär och lägga i fyra olika kuvert för dricks till servitörer och hyttpersonal. Om du vill så kan du ge extra men det är absolut inte nödvändigt.

Ombord så används inga kontanter eller kreditkort. Innan avresa så registerar du ditt kreditkortsnummer. Dagen innan hemkomst så kommer ett utdrag från samtliga ställen där du använt kortet. Detta dras automatiskt på ditt kreditkort. Har du några synpunkter så måste du påpeka detta själv. Detta fungerade väldigt smidigt ochvar enkelt! Men se upp så du inte tappar kortet!

Boka en kryssning

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.