Vykortsliknande Phi Phi-öarna

Minns du när Leonardo Dicaprio år 2000 turistade runt i Thailand i rollen som äventyrslystne Richard? Han önskade sig något utöver turistbroschyrerna och hittade en mytomspunnen paradisö. Det är vad filmen Beach handlar om, med delar inspelade på Phi Phi Leh vid Maya Bay, en av Phi Phi-öarna. En annan ö är Phi Phi Don och det är den enda av öarna som har restauranger och fast befolkning. När kylan smyger sig på är det många svenskar som åker till Thailand.  

Som ett vykort
Jag har själv aldrig varit här, men det sägs att Phi Phi-öarna ser precis ut som de klassiska vykorten. Har du dessutom sett filmen förstår du kanske att många beskriver detta som ”paradiset”. Du kan beundra de vackra omkringliggande bergsöarna hur länge som helst. Allt här är naturreservat och orädda fiskar simmar runt dina fötter i vattnet. Kommer du lite längre ut är det jättefint att snorkla eftersom undervattenslivet är fantastiskt.


Maya Bay på Phi Phu Leh.

Ta färja från Phuket
Hit kommer svenskar för att jobba, dyka eller bara njuta av livet. Det går inga flyg, men dagligen färjor från Phuket, Krabi, Ao Nang och Koh Lanta.

Boende dyrare på öarna
Att bo på öarna är dyrare än i övriga Thailand. Ett tips på boende för backpackers är Ban Thai Guesthouse, på 38 Pravet Nakhon Road, Sukhothai (på Phi Phi Don). Linda har bott här och ger oss sin beskrivning:

Mysigt guesthouse som vi letade oss fram till. Madrass på golvet och delat badrum. Väggarna är fulla med kort från tidigare gäster. När vi hade checkat in visade de sig att gästerna till 90 procent brukar vara svenskar. Antar att vi dras till varandra.

Hur är det med dig och dina Thailandsupplevelser på Phi Phi-öarna?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.