Tillbaka i Stockholm

Nu är jag tillbaka i Stockholm igen. Det är en aning skum känsla att man direkt från Stockholm liksom kliver på i en ”lyxvärld” för några dagar och sedan kliver av igen.

Royal Caribbean är ett amerikanskt rederi. Redan när man går ombord så får man en känsla av internationell atmosfär. Huvudspråket ombord på kryssningar med RoyalCaribbean är generellt engelska men det är gästernas nationalitet som bestämmer vilket språk som förekommer ombord. Om man inte kan engelska så är det verkligen inga problem med Visions kryssningar från Stockholm. Det mesta är på svenska, såsom dagens Cruise Compass, menyerna i huvudrestaurangen samt alla meddelanden från högtalarna. I receptionen var det flera som talade skandinaviska vilket underlättade vid utflyktsbokning och andra frågor.


Från flaggparaden. 64 olika nationaliteter

Jag fick många frågor innan jag åkte om man inte går upp i vikt av all mat. Det är naturligtvis individuellt. Om man vill så kan man äta dygnet runt i stort sett. Jag försökte istället att ”ta lite av allt” så att man kan njuta av så många olika saker som möjligt men ändå inte äta för mycket. På alla bufféborden finns alltid frukt och grönsaker som man kan kombinera med. Dessutom så kan man ju ta sig en promenad runt däck eller svettas i gymmet en timme för att göra av med lite av maten!


Lite av allt på de inbjudande bufféerna så håller du vikten : )

Den här kryssningen har absolut gett mig mersmak. Precis som jag skrev i förra inlägget så hade jag önskat mig några dagar till för att hinna med att både ta del av resmålen men också av allt som finns att göra ombord. Så nästa gång får det allt bli en 7-dagars. Kanske i Medelhavet? Eller Karibien?!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.