Sommarblomstrande Marmaris har nära till upplevelser

Marmaris hittar du i en vik med kristallklart vatten i västra Turkiet. Staden, som har rykte om sig att vara trevlig, har en mysig hamnpromenad och ett utmärkt shoppingutbud. Vad sägs om att fynda plagg, mattor och minnesvärds souvenirer i Turkiets tredje största basar? När solen gått ner bjuds man in till en ett långt nattliv på en välfylld bargata.

Populärt turkiskt resmål
Stadskärnan är liten, men lockar ändå turister så att resmålet hamnat bland ett av de populäraste i Turkiet. Det är små mysiga gränder och färgglada hus. För att överblicka kan man göra detta från Süleyman den stores borg, en borg byggd i fredligt syfte.


Utsikten från den gamla borgen är vacker.

Härifrån ser man även ut över vackra Marmarisbukten, med en marina som har besök av tusentals båtar under sommarhalvåret. I marinan finns även mycket shopping och bra restauranger, något som bland annat lockar många rika och berömda.


Marmaris är en riktig sommarstad, som fylls med turister när temperaturen stiger.

Grannorterna ligger lättillgängliga
Det är nära till Icmeler och vill man går det att promenera mellan städerna. Strandsträckan är fin. Sevärdheter med historiens vingslag finns i de närliggande orterna Efesos och Pamukkale. På semester i Marmaris är det även populärt att besöka den lilla byn Daylan med gravmonument huggna i berget. Även lerbad och chans att se havssköldpaddan Caretta caretta.


Så här begravde man sina nära och kära i Daylan.

Marie Lundmark, säljare på Resia i Skellefteå gillar helt klart Marmaris. Hon hjälper till att fylla några luckor eftersom jag själv inte varit här.

Var ska man bo?
Jag skulle rekommendera att bo lite i utkanten, mer mot Icmeler eftersom jag tyckte stranden var bättre där. I Icmeler är stranden relativt långgrund och passar då barnfamiljer. Ungdomar som åker vill nog helst bo centralt eftersom det då finns mer utbud av ”nattliv”.

Hur du något guldkorn?
Jag kan varmt rekommendera en dagsutflykt till Rhodos. Restiden är ca 1 timme.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.