Ta köksvägen till ditt resmål

Gästbloggare på Hallins resebloggare: LottaSouvenirer i all ära men det viktigaste minnet av en resa sitter nog ändå i smaklökarna. Smakerna och dofterna av de rätter som serverades under vistelsen bär vi med oss rätt länge, kanske hela livet?! Vi gillar att resa och vi gillar mat – och nu verkar det även finnas en hunger att lära oss mer om kulturen genom att knäcka den lokala matlagningskoden.

Kulinarisk solsemester
När jag besökte New York i våras fanns erbjudande på varje restaurang med självaktning om att gå på kurs hos deras kockar och lära mig laga mat och baka bröd. Och kurserna verkade fyllas upp snabbt! I Thailand har matlagningskurser länge varit populära inslag i solsemestern och många researrangörer erbjuder nu spännande paket där du får kulinarisk expertis med dig hem i handbagaget.

God hemlagad turkisk mat.
Kom hem från resan med nya färdigheter.

Matresor till Turkiet
Detur
är en av de researrangörer som anordnar matresor: I höst kan man exempelvis följa med dem till Alanya i Turkiet. Förutom en skön semester med all inclusive får du två halvdagars matlagningskurs där du lär dig trolla fram kulinariska läckerheter med hjälp av en turkisk kock. Givetvis får du också njuta av den goda maten! Inköp av råvaror görs gemensamt på den lokala marknaden, bara det låter som en spännande och lärorik upplevelse. Priset för en vecka ligger från ca 5.000:- med all inclusive.

Hallin lagar turkisk mat.
Hallin testar sina färdigheter.

Tips! Nyfiken på Bali, Indonesien? Just nu har vi satt ihop en spännande resa där matlagning finns med som ingrediens. Läs mer här >>

Vilket kök skulle du helst förkovra dig i? Det turkiska? Det thailändska? Eller kanske det japanska, tänk att gå i lära hos en äkta sushimästare?!

Spännande kryddor på marknaden i Turkiet.
Handla råvaror, lär dig om kryddor och sen hur du tillagar rätterna rätt.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.