Portals Nous är en av pärlorna på Mallorca

(Uppdaterat 190909) Regn mötte mig när jag klev av flyget efter en vecka på soliga Mallorca. Vi bodde på ett hotell 150 meter från en liten vik i ett villaområde mellan Portals Nous och Illetas. Här är alla hus och tomter omringade av murar eller staket, ett bevis på att hela den spanska medelhavspärlan är privatägd. Överallt hörde vi olika språk, inte så konstigt då man pratar spanska och mallorqui som är en egen variant av katalanska. Ofta heter samma plats två olika saker och har man tur kan skyltar visa båda orden.


Jag spenderade en förmiddag i Portals Nous hamn.

Puerto Portals – en båttät mallorkinsk hamn
En av dagarna fick vi skjuts av hotellpersonalen in till Portals Nous och hamnen Puerto Portals.Mallorca la man förr i tiden byn en bit ifrån hamnen för att undkomma pirater. Istället för att plundra hela byn möttes piraterna av något så ”tråkigt” som dagens fiskfångst. Ofta gav de upp och satte rövarsiktet åt annat håll. Ganska smart tycker jag!


Här finns många blomkantade trottoarer längst vattnet.

Vi spenderade en ganska så molnig förmiddag i hamnen, men charmen som mötte oss gav oss ändå solsken. Här är det mycket backar och nivåskillnader och gatorna och trottoarerna är kantade av blommor i lysande färger, precis som på många andra platser på Mallorca. I hamnen ligger otroligt lyxiga båtar på rad, den ena mer exklusiv än den andra. På en av yachterna höll en ”husa” med klassiskt förkläde på att dammsuga. Vissa delar av hamnen har vi vanliga dödliga inget tillträde till, då får man kika på håll, och man ser ändå för båtarna är stora. Yachterna kommer från många olika länder, vilket flaggorna skvallrar om. Inte heller ovanligt att det utanför båten står en Porsche, Lamborghini eller Jaguar.


Lyxyachter på rad i Puerto Portals.


Stjärnmärkt restaurangtips
Längst med hamnen ligger många restauranger som lockar till en härlig måltid. Jag spanade bland annat in Tristan som år 2009 fick en stjärna i Guide Michelin. Dock blev det bara fönstertittande.


Tristan har en stjärna och sägs vara ett trevlig ställe att luncha på.

Nära till vattenland och strandliv
I närheten av Puerto Portals finns Western Water Park och en tavla visar att om man tar sig 20 minuter åt andra hållet hittar man Aqualand. En bit bortanför hamnen finns en vackert belägen strand med solstolar med stråtak som skyddar en ännu ej brun kropp. När vi var här strömmade musik ut från luckan på en liten strandbar och allt såg så idylliskt ut.


Stråhalmstak och solkräm gäller här, på stranden i Portals Nous.

Inför resan hade jag läst att Puerto Portals var en kändistät plats, men tyvärr såg jag inga kända personer. Men kanske att någon av de pikéklädda männen eller kvinnorna med stora solglasögon var en spansk celibritet?

Flyg & hotell till Palma De Mallorca

Flyg till Palma De Mallorca

Hotell i Palma De Mallorca

Weekendresa till Palma De Mallorca

2 Responses to Portals Nous är en av pärlorna på Mallorca
 1. Mallorca Svara

  Inga dåliga yachter där i hamnen.. verkar som ett trevligt ställe att besöka på Mallorca!

  • Hallin Svara

   Mallorca:
   Ja, Mallorca är verkligen tillbaka nu! /Mvh Terese

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.