Scouter från hela världen i Kristianstad

Gästbloggare Lotta på Hallins reseblogg

Idag förvandlas ett stillsamt fält utanför Kristianstad till ett gigantiskt läger – eller snarare till en uppbyggd stad med bank, post, affärer, apotek och restauranger. Närmare 40.000 scouter i åldrarna 14-17 år från hela världen kommer nämligen hit för att under 2 veckor leva friluftsliv tillsammans och mötas under evenemanget World Scout Jamboree 2011.

Nu anländer scouter till Kristianstad.

Stolt resepartner och sponsor
Förutom de 38.000 anmälda deltagarna från 150 olika länder förväntas minst lika många besökare från hela världen ta sig hit till Rinkabyfältet mellan den 27 juli och 7 augusti. Lägret är ett av de största ungdomsarrangemangen som någonsin genomförts i Sverige och en riktig turistattraktion. Resia är stolt officiell resepartner till detta fantastiska evenemang. Förutom flygresor till och från lägret erbjuder vi paketresor i Sverige och Europa för de lägerdeltagare som vill passa på att se sig omkring under vistelsen. För varje resa som säljs går en viss summa tillbaka till projektet Operation One World. Detta är en solidaritetsfond med syftet att bidra ekonomiskt till de scouter som inte har möjlighet att bekosta sin egen resa.

Scouter från hela världen möts.

En resebyrå i fält
Resia finns självklart på plats i en uppbyggd resebyrå inne på lägerområdet. Här kan deltagare boka resor direkt på plats, exempelvis långväga gäster som vill hinna se London, Paris & Rom. Resias medarbetare hjälper bland annat till att sätta ihop resor anpassade efter deras planerade hemresa. Igår, tisdag eftermiddag, fick vi tag på Jessica LövquistResia i Kristianstad för en liten lägesrapport.

Jessica, hur går det?
– Det är så häftigt! Första spadtaget på fältet togs för ett halvår sen och nu är det en stad. Det går inte att beskriva hur stort det är, här finns allt, till och med ett tivoli. I måndags kom 10.000 ledare och nu anländer tusentals deltagare. Tydligen avgår en buss i minuten från Kastrup med destination Rinkeby fält!

Har ni fått ordning på er fältresebyrå?
– Jajemen, vi har skapat en jättefin liten butik. Vi är tre personer från Resia Kristianstad som kommer att turas om att jobba i Rinkaby. Jag konstaterade igår att vi får ta med oss en tjänstecykel i bilen: det är så stort att det tar minst 30 min att gå från parkeringen till vår butik. Men det ska bli så roligt och alla runtomkring är mycket vänliga.

Jessica på Resia Kristianstad på World Scout Jamboree 2011.
Jessica på Resia i Kristianstad har en resebyrå i fält.

Hör du av dig med lite rapporter från jamboreen?
– Det lovar jag! Jag kommer även att skicka lite bilder så ni får en bättre uppfattning om vad som händer här.

World Scout Jamboree-lägret under uppbyggnad.

Resias resebyrå på World Scout Jamboree 2011 i Kristianstad.
Resias resebyrå på World Scout Jamboree 2011 i Kristianstad.

Bilder välvilligt utlånade av www.worldscoutjamboree.se.

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

5 Responses to Scouter från hela världen i Kristianstad
 1. Jessica Lövquist Svara

  Hej.
  Om jag inte har helt fel för mig så är det 30 bussar i minuten och inte en buss i minuten.
  Det tar ca 45 minuter att gå från parkeringen till centrum. Så stort är det. Detta måste upplevas och man kan som privatperson besöka det under vissa tider.

  Mvh Jessica Lövquist
  Resia Kristianstad

  • Hallin Svara

   Jessica, 30 bussar i minuten med tillresta scouter, Rinkaby blir en storstad! Vi ser fram emot dina rapporter. /Lotta

 2. Sofia B Svara

  Vilken härlig ”butik” – den vill man gärna kika in i 🙂

  • Hallin Svara

   Sofia:
   Har du vägarna förbi tycker jag att du ska göra det! /Mvh Terese

 3. [...] Idag avslutas World Scout Jamboree 2011, där närmare 40.000 scouter i åldrarna 14-17 år från hela v... blogg.resia.se/2011/08/07/pa-folkfest-bland-scouter

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.