Sagolika Venedig

Kanske är det den genuina mystiken som gör Venedig så romantiskt och spännande. Något jag förknippar med film, kärlek och musik. Den labyrintliknande staden ligger sedan 827 på 118 små öar i lagunen utanför den fastlandsbelägna staden Mestre.

Jessica på vår marknadsavdelning har bilat med familjen i Italien, med en tur till Venedig. Hon tycker att du ska vandra över broarna som går kors och tvärs över hela staden. Sedan ska du ta det lugnt och insupa atmosfären, kanske segla. Varför inte ta en kopp kaffe eller något annat gott att dricka på en uteservering? När Jessica är i Spanien dricker hon alltid Cava men i Italien är det Prosecco som gäller. Men det bästa och kanske mest kultförklarade i Italien är deras variant av den kanske mer kända Campari, nämligen Aperol. Prova en Aperol Spritz, som är Aperol och mousserande i ett glas med is, toppat med ett stänk mineralvatten och en apelsinklyfta. Mmmm, mycket läskande och god utan att vara söt, tycker Jessica.

Parkera och ta färjan över
Det kan vara svårt att få parkeringsplats i Venedig. Jessica, som kom österifrån, tipsar att man ska parkera i Punta Sabbioni. Härifrån går färjor över till Venedig. Antingen väljer du de vanliga färjorna (kostar 6,50 euro) eller en privat (kostar 4,50 euro). Nackdelen med de privata rederierna är att sista tillbaka från Venedig går kl. 19.00. Ett stressfritt tips är att bara köpa en tur-biljett och sedan köpa en på plats när man ska hem.


Marcusplatsen, Venedig.

Lite som en saga
Venedig är en sjunkande stad med många hus som har obebodda nedervåningar. Men det är även vattnet som gör staden så speciell. Lite som en saga, som Jessica beskriver den. Det är så vackert att man ibland måste ta på det för att få bort illusionen att det är en kuliss.

Ända sedan 1700-talet har Venedig varit en turistmetropol. En av de mest kända platserna är Marcusplatsen, med duvor som har förkärlek till popcorn. Här hör man människoröster istället för tutande bilar. Här finns även Dogepalatset, Marcuskyrkan och klocktornet Kampanilen. Att tänka på är att allt omkring Marcusplatsen blir dyrare, som mat och gondolpriser.

Venetianska souvenirer
Köp smycken av Muranoglas, gjorda av en speciell glasteknik från ön Murano. Även en klassisk teatermask, trots att det kan verka pråligt. Det finns allt från varianter med söta fjädrar till svarta skrämmande masker. Välj vad som passar bäst på dina väggar hemma, är ett tips från Jessica!


Muranoglas görs med en speciell teknik.

Venedig med barn?
Broarna har trappor, så reser du med barn tipsar Jessica att du ska ha en lätt barnvagn eller att bära i ryggsele. Välj gärna en dag med halvdåligt väder för att gå i gångar utan luftkonditionering kan vara tufft för hela familjen. Det är lätt att gå vilse, ha alltid med vatten och något att äta, så att barnen orkar med en oplanerad utflykt.

Jag tackar Jessica för de trevliga Venedigtipsen. Dela gärna med dig av dina också!

Boka paketresa till Venedig

7 Responses to Sagolika Venedig
 1. [...] som tar emot flest kryssningsfartyg, och ligger i västra Medelhavet. I östra Medelhavet är det Venedi... blogg.resia.se/2011/08/21/medelhavets-senaste-trender
 2. Italien Svara

  Verkar helt makalöst vackert! Riktigt bra tips på vad man som turist ej bör missa! =)

 3. Ellen Svara

  Verkar vara en underbar stad! 😀

 4. [...] Ett extra romantiskt tipstips är att boka bord på Chalet des Iles i Bois de Boulogne. Även Venedig ... blogg.resia.se/2012/03/16/brollopsresa-nar-ska-man-aka-vart
 5. Anna Flood Svara

  Hej, ska tillsammans med man och två barn tillbringa två dagar i Venedig i mitten av juni. Försöker hitta boende antingen B&B inne i Venedig eller hotell i närheten och ta tåg in till centrum. Har ni/du något att rekommendera

  • Hallins reseblogg Svara

   Anna Flood: Det ska jag genast titta närmare på! Återkommer så fort jag har några bra tips till dig!

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej igen Anna,
   Jag har ställt frågan i vårt forum där våra resesäljare kan hjälpa till med svar!
   Först har jag fått svar av Lina Larsson från Resia i Sundsvall:
   Om man vill bo lite billigare kan man mer än gärna bo i Mestre, det är på fastlandet utanför Venedig. Där bodde jag för två år sedan. Bättre priser. Och så tar man bars tåg/buss över till Venedig som tar ca 20 minuter.
   Jättemysigt och mindre turistigt i Mestre. Men bra med shopping och matställen!
   Har även fått svar från Johan Lundqvist på Resia i Östersund med tips på boende i Venedig:
   I fjol sommar spenderade jag, frun och våra två barn tre nätter på Ca’ Mariele – ett litet hotell med gigantiska rum/lägenhet, vi hade en lägenhet i två våningar, två stora sovrum, två toaletter samt ett vardagsrum. Perfekt läge nära San Marko och alla sevärdheter. Även då det var en lägenhet fick man frukost levererat till rummet, städning varje dag osv – tror det ägs av ett hotell i närheten.

   Jag hoppas att du fått lite hjälp med boende i Venedig!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.