Upplev mer – gör en kombinationsresa!

När vi kom hem efter vår resa till Barcelona och Tossa de Mar så pratade jag mig varm för att kombinera två resmål i samma resa. Man får uppleva så mycket mer och känner sig dubbelt nöjd!

Den resan fick vi hjälp med att plocka ihop ”på egen hand” med flyg, hotell och hyrbil. Fritidsresor har en hel del färdiga alternativ där du bekvämt bokar ”en resa” men får uppleva så mycket mer på två olika resmål.

Nu märker Fritidsresor att det har skett en ökning på deras kombinationsresor. Många väljer att först göra en rundresa för att därefter avsluta med en veckas sol och bad. Det som har ökat allra mest är att besöka två länder på samma resa.

Så här ser fem-i-topplistan ut över de mest populära kombinationerna:
1. Malta + Sicilien, Italien
2. Rhodos, Grekland + Marmaris, Turkiet
3. Kusadasi, Turkiet + Samos, Grekland
4. Korsika, Frankrike + Sardinien, Italien
5. Kos, Grekland + Gümbet, Bodrum, Turkiet

    
Sicilien+Malta, två härliga resor i samma resa!

Cirka tio procent av Fritidsresors resenärer åker på en kombinationsresa. Det mesta kan kombineras; olika hotell, orter, två länder i samma resa, bilrundresa + solvecka (Sardinien, Sicilien, Portugal, Mallorca, Italien), kryssning + solvecka (Mallorca, Korfu, Venedig). 26 rundresor med systerbolaget Temaresor kan kombineras med en solvecka.

Så följ trenden och välj en kombinationsresa nästa gång. Du kommer at få uppleva så mycket mer!

3 Responses to Upplev mer – gör en kombinationsresa!
 1. Anna Karin Karlsson Svara

  Hej!
  Åker till Cefalu i maj, längtar! Älskar Sicilien, det blir tredje gången gillt. Tar gärna emot fler tips för mig o mina två väninnor som är med på resan.

  Grazie:)
  Anna Karin

 2. Cheto Svara

  Hej,vi är en familj består av 4 personer tre vuxna och ett barn 13 år. Vi tycker är roligt att åka till Italien i påsk och vi har varit redan i Rom,Milano och Florens någragångar. Vi behöver lite tips till nästa påska vart ska du rekommendera att åka till och vi tyckar om stadsresa.

  • Hallins reseblogg Svara

   Hejsan,

   Vilka härliga resor ni har gjort! Italien är verkligen underbart! Jag har egentligen två förslag. Det ena är att flyga till Neapel (eller Rom) och bo i Sorrento. Därifrån kan man göra härliga utflykter till Pompeji, Amalfikusten och Capri. Den andra är att flyga till Genoa eller Nice och uppleva Rivieran och Ligurien. Många fina byar både längs Rivieran men också en bit upp i bergen samt lite längre ner Cinque Terre med dess härliga byar. I den här regionen går det fint att åka tåg utmed kusten medan en hgyrbil är att föredra om man ska resa uppåt i landet. Ett tredje förslag är att flyga till Verona och uppleva sjöarna, Como och Garda och kanske avsluta i Venedig. Ja, det finns mycket att hitta på här!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.