Läckra matupplevelser på Bali

Jag har inte varit på så många långresor, men Bali besökte jag för cirka 10 år sedan mitt i smällkalla januari. Det var som att landa i en annan värld! Fascinerande, annorlunda – spicy! Minns resan lite som en saga.

Dofterna av mat från enkla matstånd och högklassiga restauranger kommer jag särskilt ihåg. Maten var överhuvudtaget en stor del av resupplevelsen.  

Basen i indonesisk matlagning är ris och nationalrätten är Nasi Goreng, stekt ris med lite olika ingredienser som ägg och grönsaker – en slags pyttipanna i indonesisk form!   

Beställer du in Nasi campur serveras du ris med vad som finns tillgängligt just för dagen. Nasi campur ser man ofta i de små matstånden som kallas warung. Där kan du äta billigt och riktigt indonesiskt. De serverar också ofta Gado gado och Satay. Gado gado är en färsk sallad med räkchips och jordnötssås och satay är små grillspett med jordnötssås.

Under vistelsen i Indonesien kan man knappast undvika att stöta på ”Banana pancakes”. Pannkakor med banan helt enkelt, hur gott som helst! Ofta serveras de till frukost.


Kryddorna är viktiga i det indonesiska köket. Kul att piffa upp matlagningen med därhemma. Här, en färgstark kryddmarknad!

Är du nyfiken på Bali och vill lära dig mer om indonesisk matkultur på högre nivå, har vi just nu ett spännande erbjudande. En resa som både stimulerar smaklökarna och ger dig massor av exotiska upplevelser. I resan ingår en exklusiv matlagningskurs på 3 dagar, som innefattar såväl traditionell balinesisk kokkonst som ekologisk matlagning och tillagning av egenfångad fisk. Plus väldigt många andra spännande utflykter och upplevelser! 

Läs mer om Kulinarisk resa för kropp & själ till Bali

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.