Full Moon Party på Koh Phangan

Varje år vallfärdar minst 10.000 människor till Koh Phangans sydöstra kust, i Thailand. Det är nämligen fullmåne och i över 20 år har ön haft fest för att fira detta. Kanske har du hört talas om Full Moon Party? Det är här de hålls.  

Bord ställs ut på Haad Rin Nok Beach och barer byggs upp. Från att vara en lugn ö förvandlas Koh Phangan till en fest med jonglörer, eldslukare och fyrverkerier som fyller himlen med vackra färger. Dj’s spelar all möjlig musik och du kan dansa i sanden hela natten lång. Överallt kan du köpa billiga drinkar och i närheten ligger flera restauranger när du blir hungrig. Det är en riktig folkfest och oavsett väder samlas människor från hela världen för att ha riktigt kul tillsammans!

Började på 80-talet
Fullmånefesterna uppkom då ett gäng turister tyckte att fullmånen såg så vacker ut att de ville fira detta. Därför festade de och dansade natten lång till musiken från en kassettbandspelare. Ryktet spred sig och festerna blev så populära att traditionen fortsatte; varje fullmåne året om. Idag är det även populärt med Half Full Moon Party och Black Moon Party.

Att tänka på:
• Hela ön anpassar sig till festen, boendet blir dyrare och hotell och bungalows blir snabbt fullbokade.
• Bo en bit bort från stranden, om du vill få sig någon form av nattsömn.
• Ha bra skor eftersom trasiga glasflaskor kan finnas i sanden.
• Bada inte onykter.
• Drick och ät inget som du inte vet vad det är.
• Tyvärr förknippas festen ofta med droger. Polis finns i området och griper drogpåverkade.

Full Moon Partyn under 2011:
14 augusti, 12 september, 12 oktober, 10 november, 10 december, 25 december, 31 december.

2 Responses to Full Moon Party på Koh Phangan
 1. Gabriella - hårdrockare ut i fingerspetsarna!♥ Svara

  sv; haha jo, men jag tycker ändå det är lite fel att skriva med STOR överskrift att man ska klippa ut den och vinna 10 000 🙂

  • Hallin Svara

   Gabriella:
   : )

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.