Sälen är aldrig fel

Jag var själv lite skeptisk när idén kom upp hemma. Sälen och sommarsemester är ingen självklar kombo för mig. Men värt att testa tyckte familjen, och vips var det bestämt att även våra vänner skulle hänga på.

Alla kände vi att det vore kul med något nytt, en mer aktiv semester den här gången istället för sol och bad. Vilket det blev! Vi försökte verkligen mixa aktiviteterna så att alla åldrar skulle få sitt. Här är lite av vad vi gjorde.


Xperium,
Sälens nya upplevesebad, var en oas för oss utarbetade själar. Så vi startade där. Barnen badade och gick på kurs i Flowride, vågsurfing inomhus med instruktör. Det var kul att se hur de blev allt säkrare i att bemästra den egensinniga brädan. Självklart utnyttjade vi den fina spa-anläggningen. Och där var vi var näst intill ensamma!

Dag två paddlade vi kanot och kajak på Västerdalälven. Tyst, meditativt och rogivande att ta sig fram på spegelblankt vatten. Fika (eller kanske något för grillen) är mums att ha med. Vi gjorde flera strandhugg för mat och bad i den klara älven och på vissa ställen fanns det grillplatser. Priset var ca 300:-/kanot.


Vi vandrade delar av Kungsleden. Och vilade emellanåt också…

Tredje dagen tog vi liften upp i Lindvallen och vandrade på fjället med solen som sällskap. Wow, vilken känsla. Total avkoppling, lite småprat, reflektion, picnick vid en fjällsjö och en stor dos med frisk luft. Har du inte prövat att vandra – gör det! Åtminstone en gång i livet.

Äldste sonen var inte så road av vandring, så han valde att testa downhillcykling. Måste säga att servicen i Lindvallen var super! Där fick han smidig hjälp med rätt nybörjarutrustning och gratis introduktion, vilket kändes toppen. Efter en svettig dag svalkande vi oss med ett dopp i Lindvallens poolområde.


Imponerad och lite ”frälst” blev man av detta forsande fall. Finns gott om mat & fikaplatser!

Vi avslutade veckan med en utflykt till Njupeskärsfallet, Sveriges största vattenfall som ligger i Fulufjällets nationalpark vid Särna. Det var lite längre resa än vi räknat med, ca 1 ½ tim med bil från Tandådalen, så åk hemifrån i god tid. Väl där tyckte vi absolut att det var värt resan. Att se fallet på nära håll (och helst uppifrån om du orkar ta dig hela vägen upp) är svindlande vackert och en mäktig naturupplevelse.

Ja, det finns mycket att hitta på i Sälen även på sommaren och vi var alla positivt överraskade. Prisvärt, lugnt, få turister, massor av aktiviteter. Kan det egentligen bli bättre?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.