Detta händer på Öland 14 juli

Idag gratulerar vi Sveriges kronprinsessa, som fyller 34 år. Födelsedagen firas i vanlig ordning med Victoriadagen i BorgholmÖland. Eftersom kungafamiljen även har sin sommarbostad i Borgholm har orten blivit ett populärt turistmål.

Det brukar vara många som vill vara med och fira och festen hålls traditionsenligt på Borgholms idrottsplats. Är du i krokarna och har köpt biljett så hittar du Borgholms idrottsplats vid Strand Hotell i Borgholm, nära hamnen. Om du inte är här men ändå vill vara med och fira så kan du göra det i TV-soffan när SVT sänder festen.

Victoria hela veckan
Det händer saker under hela Victoriaveckan; fotboll, golf och olika seminarium. Idag kl. 17 sätter Victoriadagens fullspäckade schema igång. Programmet är bland annat fyllt med stipendiumutdelning, idrottsmän, och artister som Carola, Eric Saade, Andreas Johnson, Jessica Andersson, Peter Mattei och superviolinisten David Garrett.

 
Delar av bilden är lånad av Ölands turistråd.

Mer att göra på Öland
Har du aldrig varit på Öland kan vi säga att det finns mycket mer att göra än att fira prinsessor. Sveriges näst största ö har allt från uråldrig kultur till djurparker till shopping. I Borgholm kan du tillexempel besöka Ölands Fjärilsmuseum, Borgholms slott, Borgholms stadsmuseum och Borgholms Badhus. Jag har läst att till Sveriges minsta landskap välkomnas alla som vill ha de största upplevelserna. Absolut värt ett besök i sommar!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.