Portals Nous nästa!

Nästa vecka åker jag till sol och bad och Mallorca. Jag ska semestra vid Palmabukten på den lilla orten Portals Nous. Med medelhavsklimat och en medeltemperatur på 28 grader kommer jag spendera mycket tid i solstolen vid poolen eller på stranden. Portals Nous har fina badvikar och jag har hört att hamnen Puerto Portals ska vara ett säkert kort. Det sägs att många kändisar håller till här, så jag ska hålla mina ögon öppna och kameran redo. Men jag vill göra mer! Ge mig gärna tips på aktiviteter, utflykter och sevärdheter!

Härifrån är det även nära till Mallorcas huvudstad Palma stad, drygt en mil med buss. Det är redan bestämt att jag lägger minst en dag på shopping här. Har du tips på affärer eller trevliga restauranger så tar jag gärna emot dessa också.


Palmabukten på Mallorca – här befinner jag mig om några dagar.

Jag har förberett mig med en bok med spanska fraser och nu hoppas jag att jag ska kunna kommunicera lite med den lokalbefolkningen. Vi får se om vi förstår varandra den spanska vägen för här pratar invånarna katalanska, en sorts blandning av spanska och franska kan man förenklat säga.

Kom igen nu, ge mig alla era guldkorn!

6 Responses to Portals Nous nästa!
 1. Tore Bryneholt Svara

  Hej… På Mallorca har vi varit ett antal ggr. Härligt. I söndags kom vi hem från Turkiet efter 14 dagars toppen-Sol och flera dagar med 42 + i luften…och 28 + i vattnet. På Mallorca kan man njuta av mycket, bl a de underjordiska sjöarna och där med en båtfärd till musik. Gott.
  Tore

  • Hallin Svara

   Tore Bryneholt:
   Vilken skön semester ni verkar ha haft på Turkiet! På Mallorca är det mycket vattenaktiviteter låter det som. Tack för dina tips!
   /Terese

 2. Madeleine Svara

  Det är kul att köpa med sig en Encaimada hem, en slags mallorquinsk ”bulle” (som ett stort wienerbröd ungefär) som man får i fin ask. Det gjorde vi och bjöd på när vi kom hem! Rolig present till blomvakten också.

  • Hallin Svara

   Madeleine:
   Vilket roligt tips på ”souvenir”! Jag ska absolut hålla utkik efter en sån här spännande ”bulle”.
   /Terese

 3. Lena Svara

  Hyr bil en dag och bege er till vackra västkusten. Där kan du besöka hamnstäderna Puerto Pollensa, Puerto de Soller och konstnärsbyn Deya.
  Eller ta det gamla tåget på smalspårig järnväg från Palma till den söta lila staden Soller. Tar ungefär en timme. I Soller kan du strosa bland fina byggnader och ta en kaffe!
  Hoppas du får en mysig resa!

  • Hallin Svara

   Lena:
   Tack så mycket för trevliga tips. Vad kul att det finns så många mysiga ställen omkring!
   /Terese

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.