Semester på Gotland

Längtar man utomlands men ändå vill stanna i Sverige så kan Gotland vara ett alternativ.

Att bara gå omkring innanför ringmuren och njuta av alla små caféer och restauranger, sitta nere på kallbadhuset och njuta av havsbrisen eller åka ut och uppleva Ingemar Bergmans Fårö. Sommartid händer det massor: Ingmar Bergman-veckan, Vikingafestivalen i Tofta eller Medeltidsveckan är bara några exempel.


Se ringmuren runt Visby

Resia erbjuder en hel del prisvärda paketerbjudanden för dig som vill resa hit!
Solhem hotell kan du bo en weeekend i slutet av sommaren, 29/8-31/10 för 1.830:- p.p. Under sommaren kostar två nätter på samma hotell 2.540:- p.p. I priset ingår båtresa Nynäshamn/Oskarshamn–Visby t/r samt frukost. Vi har ett liknande upplägg på Strand Hotell där två nätter kostar 2.790:- p.p.

Vill du istället bo en hel vecka i lägenhet i Visby så kostar det från 2.440:- p.p. 

Vi erbjuder också Cykelpaket från 2.660:- under tre nätter med boende i Visby på vandrarhemmet Kanonen i delat dubbelrum. I boendet ingår sänglinne och frukost. En 7-växlad cykel finns vid ankomst och tre tips på utflyktsmål på lämpligt avstånd.

 Guj Carlström som arbetar på Resia i Lerum brukar varje sommar tillbringa två veckor på Gotland. Guj säger att ett enda besök på Gotland räcker inte långt. Inte om du vill se och göra allt som den vackra ön har att erbjuda. Här delar han med sig av sina tips! 

Ljugarn – badort på östkusten
-Jag brukar bo på Ljugarn på östkusten med fru och tvillingdöttrarna. Ljugarn är en otroligt vacker badort med en lång sandstrand, flera mindre vikar, raukar och bra restauranger. Ett riktigt smultronställe som jag rekommenderar till såväl barnfamiljer, par som nöjeslystna besökare!

– Oavsett var du väljer att bo är Visby ett måste att besöka. Här får du uppleva den enastående ringmuren från 1100-talet, väl bevarade medeltidshus, fantastisk shopping med lokala kläder, keramik och smycken och sist men inte minst ett myllrande krog- och nöjesliv. För mig andas staden en helt unik atmosfär som är svår att hitta någon annanstans i Europa!


Långhammars raukarSmaka saffranspannkaka med salmbärssylt
– Jag skulle inte heller vilja missa Fårö, det vackra landskapet i norr, den välkända rauken Hoburgsgubben i söder eller Torsburgen i öst. Den goda saffranspannkakan med Gotländsk salmbärssylt är ett tips till alla som också vill få en ny smakupplevelse med sig hem!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.