Kefalonia

Kan berätta att bilden är tagen på Kefalonia i Grekland där Therese Serman som arbetar på Resias försäljningsavdelning var på semester för ett tag sedan. Kefalonia tillhör de Joniska öarna som är både gröna och bergiga. Ön är härligt gemytlig och inte så exploaterad berättar Therese. Jag ställde några frågor!

Vem tycker du ska resa till Kefalonia?
Det passar egentligen alla men särskilt bra för par som inte önskar ”håll-i-gång” samt barnfamiljer. Varför inte som ett alternativ till Kreta!

Hur är stränderna på Kefalonia?
Stränderna är fantastiskt fina. De ligger som insprängda i bergen och är väldigt vackra. Långgrunda breda stränder med gyllengul sand. Vattnet är ett av de klaraste som jag har badat i. Helt kristallklart!


Fantastiska stränder, här Myrtos Beach.

Var tycker du att man ska bo?
Vill man ha lite mer tavernor att välja på och bra shopping så ska man bo i Lassi som är den största turistorten. Det ligger också nära öns största stad, Argostoli, där du hittar mer internationell shopping och ännu fler tavernor. Här finns även fina, stora stränder. Om du vill ha lugn och ro men ändå nära till fina stränder så ska man bo i Skala.

Finns det några trevliga utflykter att göra?
Jag rekommenderar att hyra en bil. Avstånden är för stora för vespor! Ta dig runt ön och besök droppstensgrottorna med underjordiska sjöar. Kefalonia har också en egen vinodling där man kan få provsmaka samt köpa med sig. Ta hyrbilen och åk till underbart vackra Assos i norr. Man kan också ta färjan över till grannöarna Lefkas och Zakynthos. Badturerpå havet med picknick anordnas också!


Ta hyrbilen till vackra Assos i norr.

Vad är det du minns mest från din semester på Kefalonia?
Dels är det den härliga genuina grekiska stämningen men också vattnet som var helt fantasiskt! Jag rekommenderar verkligen en semester här på denna ö som jag inte hade hört så mycket om innan jag reste hit och som gjorde mig positivt överraskad.

Flyg och hotell Grekland

Charter till Grekland

3 Responses to Kefalonia
  1. Andreas Svara

    Hej såg din bild på stranden i kefolonia den stranden med ett berg längst ut och så är det en strand pir ut till berget, vad heter den? Och vart ligger den på ön.. Önskar gärna svar till min mail vrimples@hotmail.com Med vänlig hälsning, Andreas

    • Hallin Svara

      Andreas: Jag har mailat dig svaret men det kommer här om det är fler som undrar. Stranden ligger i utkanten av Lassi nära ett hotell som Airtours har i sitt utbud som heter White Rocks.

  2. […] är en härlig ö med många fina platser och två stränder med på den här listan. Läs mer om Ke... blogg.resia.se/2015/06/15/greklands-10-basta-strander

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.