Norrköping, mer än Kolmården!

Kolmården är verkligen ett av mina bästa utflyktsmål i Sverige. Vi har varit där flera gånger och trots att mina söner nu är i de övre tonåren så är jag säker på att de skule följa med igen!

Norrköping har ju såklart mycket mer att erbjuda och här lämnar Maria Linde som arbetar på Resia i Norrköping sina tips!

Fika och äta
Ett måste att besöka är Knäppingsborgsområdet med små mysiga butiker fantastiska restauranger. Här kan man bl. a besöka Mimmis Visthus som specialiserat sig på ekologisk mat, Restaurang Fiskmagasinet med läckerheter från havet (min personliga favorit) , Restaurang Asken – kanske stan´s bästa meny. För den som älskar ost är Norins Ost ett måste! Här ligger mitt favoritkafé, Bagarstugan, med jordens godaste och största kanelbullar! Du måste gå högst upp, 3 trappor, där är det mysigast att sitta under takbjälkarna i låga skinnfotöljer. Gillar du Italiensk mat då ska du till Trattoria Pappa Grappa – världskänd i sta´n!


På Pappa Grappa äter du gott!

Utflykter
Om man vill ta sig lite utanför vackra Norrköping åker man söder över ca. 10-15 minuter med bil, 1,8 km till medeltida staden Söderköping. En sluss-stad vid Götakanal. Här flanerar man runt på små klapperstens gator i den mest pittoreska miljö man kan tänka. Utmed kanalen finns en mängd små mysiga restauranger och Kaféer. Ett besök på Smultronstället är en klassiker här kan du beställa glassar i alla former, färg och fasoner. Om du är glutenallergisk och vill äta ett rykande varmt winerbröd? Ta dig då till Hans och Greta – ett fantastiskt bageri enbart med glutenkost!


Vesuvius ligger överst på topplistan på glassar hos Smultronstället i Söderköping.

Vill du uppleva Östergötlands skärgård men har ingen båt? Ta en tur från Tyrislöt eller Fyrudden ca. 1 timme söder från Norrköping ut till Harstena – en levande pärla i den östgötaska skärgården!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.