Vinnare tävling Göteborgspaket

Hela förmidagen har jag suttit och läst alla era fantastiska tips i sommarsverige. Inte mindre än 213 tips har kommit in och jag måste säga att jag har blivit enormt sugen på att resa runt och se mer av Sverige! Ni måste klicka er vidare för att ta del av alla härliga tips. TACK alla ni som har varit med och tävlat!

Det var inte enkelt att utse en vinnare men mitt val föll för Katjas tips om att åka till Ängelsbergs Bruk. Fick leta en stund på kartan men hittade det i närheten av Sala. Har tittat runt på hemsidan och här verkar finnas mängder av saker att titta på och att göra vilket jag tycker är kul! Så här skriver Katja:

Bege er till Ä(E)ngelsbergs Bruk, ett av Unescos världsarv. Förflytta dig flera hundra år tillbaka i tiden då järnbruken hade sin storhetstid. Se hyttan, de mäktiga vattenhjulen, herrgården där patron bodde och där det numera spökar. Där finns också Oljeön som hyser världens äldsta bevarade oljeraffinaderi. Se de gamla arbetarbostäderna och andas in luften av en tid som byggde Sveriges välstånd.

Vid förra sekelskiftet drogs många konstnärer dit och bildade konstnärskolonin Engelsbergsmålarna.Flera möjligheter till fika och mat finns eller ta med dig pick-nick korgen och sätt dig vid Åmänningens strand.

Vi säger grattis till Katja som tillsammans med familjen kommer att få åka till Göteborg där hon får övernattning på Hotell Mektagonen samt 2-dagars Göteborgskort med inträden till massor av sevärdheter. Vi önskar trevlig resa till härliga Göteborg!

Såg att Christine hade ett tips i närheten som lät spännande:
En helt fantastisk upplevelse är Sala silvergruva. Att vandra så lång ner i gångarna under jorden och se de fantastiska underjordiska sjöarna. Stort plus för de duktiga guiderna som visar runt. Om man vill vara med om något alldeles extra så kan man bo i en svit i gruvan. Att vara alldeles ensam där tillsammans med någon man har kär är helt oförglömligt!

Härligt tips tycker jag och skickar en kylbag som ett extra pris till Christine!

3 Responses to Vinnare tävling Göteborgspaket
 1. Sofia Bürger Svara

  Hej hopp….
  Ängelsbergs bruk ligger inte nära Sala utan vid Fagersta och Norberg.

  • Hallin Svara

   Sofia Burger:
   Nej, kanske inte nära men åt samma håll kanske ; )

 2. Sofia Bürger Svara

  🙂 Nehe du… jag märker att du behöver ta dig en tur dit…men det beror ju också på vad som räknas som nära.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.