Uppsala

Eftersom Katjas tips om Ängelholms bruk samt Christines om Sala Silvergruva inte ligger alltför långt bort från Uppsala så passar jag på att dela med mig av Andy Bachmanns Tips. Han arbetar på Resia och berättar gärna mer om du kontaktar honom!

Andy berättar:
Uppsala är en fin sommarstad med sin stadspark och de många uteserveringarna längs Fyrisån. Ån går tvärs genom staden och mycket folk brukar samlas längs där för att äta en god glass och njuta av solen.

Kort om Uppsala
I Uppsala bor ca 200.000 invånare och trots detta har staden lyckas behålla sin småstadskänsla. Uppsala är Sveriges fjärde största stad och troligtvis landets mest kända studentstad. Uppsala ligger i Mälardalen och endast 18 minuter från Arlanda med tåg. Till Stockholm tar det inte längre än 35 minuter med tåg.

Sightseeing
Uppsala är också Carl von Linnés stad och troligtvis Sveriges mest kända universitetsstad. Mycket i Uppsala kretsar kring universiteten, Uppsala Domkyrka, slottet och botaniska trädgården. Eftersom staden känns liten så kan man ta sig runt till fots till de allra flesta turistattraktionerna. Vill man få tag på bra kartor och få detaljerad information om Uppsala kan man enkelt och snabbt ta sig till Uppsala Tourisms kontor på Fyristorg 8 som ligger mitt i staden.


Uppsala Domkyrka, bild lånad från Wikipedia

Bad
Vill man bada så finns Sveriges 4:e mest besökta turistattraktion i staden, Fyrishov. En stor bad- och evenemangsanläggning som just nu genomgår en omfattande utbyggnad för att kunna tillgodose framtida behov. Men Fyrishov håller öppet hela tiden.

Föredrar man att bada i en sjö så kan man enkelt ta sig till Sunnersta med buss där man kan bada i Mälaren. Resan tar ca 20 minuter. Har man egen bil kan man åka till Fjällnora som troligtvis är Uppsalabornas mest populära badställe. Fjällnora ligger ca 10-15 minuter utanför Uppsala.

Intill Fyrishov ligger Fyrishov Camping där man kan spela beachvolleyboll, minigolf samt hyra kanot och paddla i Fyrisån. Att hyra kanot är en mycket avkopplande och rolig aktivitet för hela familjen och man glömmer snabbt bort att man faktiskt befinner sig i Sveriges 4.e största stad.

Mat och underhållning
Gillar man god mat och trevlig stämning så kan vi rekommendera Restaurang Lingon, Tzatziki och Riverside. Alla tre ligger intill Fyrisån och kan erbjuda trevliga uteserveringar.

Vill man lyssna på bra musik så är det Katalin eller nya Uppsala Konsert & Kongress som gäller. Båda dessa ställena ligger precis vid tågstationen. Vill man dansa och festa på så rekommenderar vi Flustret som ligger intill Fyrisån, precis vid stadsparken.

Gårdsjö Älgpark
En knapp timme med bil från Uppsala ligger Gårdsjö Älgpark. Absolut värt en besök för hela familjen och ett sätt att få träffa älgar i deras naturliga miljö. Man kommer mycket nära älgarna då man kör in i deras inhängsel på en öppen vagn.


Kom älgarna nära i Gårdsjö Älgpark.

Båtutflykt till Skokloster
En annan mycket trevlig utflykt är att ta M/S Linnea från centrala Uppsala till Skoklosters slott. Skoklosters slott är ett av världens främsta barockmuseer och det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Bland Europas slott är det enastående.


Vackra Skokloster

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.